Služba Civilne zaštite Grada Zenica izvršila imenovanje i opremanje povjerenika

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Služba civilne zaštite Grada Zenica je tokom prethodne godine raspisala Javni oglas za  raspoređivanje na dužnost povjerenika civilne zaštite u naseljenim mjestima za cjelokupno područje Grada Zenica. Nakon kompletne procedure za imenovanje, Gradonačelnik je donio rješenja o postavljenju povjerenika. Uporedo sa navedenom aktivnosti izvršena je nabavka lične opreme (uniformi) za svakog povjerenika koji je imenovan.

“Na prijedlog Službe, Štab civilne zaštite je donio odluku o nabavci kompletne opreme za svakog povjerenika koji bude imenovan. Ono što želim istaći je da smo razočarani brojem prijava, samo ću reći jedan podatak da je od ukupno 107 povjerenika koliko je potrebno za Grad Zenicu, pristiglo 20 prijava. Da bi ispunilu zakonsku obavezu u pogledu imenovanja povjerenika, Služba CZ je u korespodenciji sa mjesnim zajednica izvršili popunjavanje dodatno 24 povjerenika, a  koji su u proceduri donošenja rješenja.. Imenovanjem ovih povjerenika će se brže i adekvatnije moći djelovati u slučaju prirodnih ili drugih nesreća.“- kaže Muamer Kovać, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu.

ČITAJ JOŠ:  072INFO U KLOPČU, KOMŠIJE U SUZAMA: Žalosno, cijela porodica se ukide (FOTO)

Služba civilne zaštite planira u prvoj polovini ove godine ponovo raspisati javni oglas za preostala upražnjena  mjesta.

Na prijedlog Službe civilne zaštite, Štab civilne zaštite je donio odluku o nabavci materijalno-tehničkih sredstva za potrebe oprema struktura civilne zaštite po mjesnim zajednicama. U narednih deset dana će se izvršiti distribucija sredstva po mjesnim zajednicama i to u 65 mjesnih zajednica u kojima postoji obezbijeđen adekvatan prostor.

“Cilj nam je da svaka mjesna zajednica koja ima svoje prostorije bude opremljena adekvatnim materijalno-tehničkim sredstvima, koje će moći koristiti u slučaju nastanka prirodne i druge nesreće. Želio bi se zahvaliti Štabu civilne zaštite, na čelu sa komandantom Fuadom Kasumovićem koji podržavaju rad Službe civilne zaštite i jačanje sistema zaštite i spašavanja na području našeg grada. Naša je i zakonska obaveza da i ove strukture civilne zaštite adekvatno opremimo i obučavamo.“- kaže Muamer Kovać, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu.

ČITAJ JOŠ:  Evo koliko je u protekloj godini na području ZDK izvršeno samoubistava

Službe civilne zaštite planira i u tekućoj godina izvršiti nabavku materijalno-tehničkih sredstava, a sve u cilju jačanja sistema zaštite i spašavanja na području Grada Zenica.

GODISNJICA
MARKETING