Portal 072info

Službenici Sudske policije FBiH prilikom hapšenja kod A.A. pronašli dvije ručne bombe

Sudska policija Federacije Bosne i Hercegovine – službenici Odjeljenja sudske policije sudova u Zeničko-dobojskom kantonu, danas oko 13.00 sati na području općine Zavidovići uhapsili su A.A. iz Zavidovića (rođenog 1966. godine) kod koga su prilikom hapšenja pronađene dvije ručne bombe.

Za navedenom osobom se tragalo duži vremenski period. Kako se radi o osobi sklonoj pružanju otpora i bjekstvima, službenici sudske policije su provodili posebne planske aktivnosti u cilju pronalaska i lišenja slobode te osobe.

Za uhapšenim A.A. trenutno postoji 11 aktivnih naredbi sudova za dovođenje ili lišenje slobode po različitim osnovama i protiv iste osobe se pred nadležnim pravosudnim institucijama vodi oko 70 krivičnih istraga ili krivičnih postupaka.

Nakon što bude završena obrada vezana za pronalazak eksplozivnih naprava, službenici sudske policije će u skladu s naredbama Općinskog suda u Zavidovićima, uhapšenog A.A. predati Kazneno-popravnom zavodu Zenica na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca na koju je ranije osuđen zbog više krivičnih djela.

Službenici sudske policije su o ovom događaju obavijestili Kantonalno tužiteljstvo i MUP Zeničko-dobojskog kantona radi poduzimanja daljih mjera i radnji iz njihove nadležnosti, saopćeno je iz Sudske policije FBiH.

Fena

Podijelite članak