Službenik vlade pijan udario dijete, pa pokušao pobjeći

Hrvatska policija je večeras obavijestila da je uhapsila vozača koji je jučer pobjegao s mjesta nesreće u kojoj je teško povrijedio dijete, a potpredsjednica vlade Anja Šimpraga (SDSS) potvrdila je Hini da je uhapšeni vozač šef njezinog ureda.

Uhapšeni 45-godišnjak jučer je u Štikadi kod Gračaca, vozeći pod utjecajem alkohola, sletio automobilom s ceste i naletio na desetogodišnjeg dječaka koji se kretao u suprotnom smjeru.

Potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga potvrdila je Hini da je riječ o rukovodećem državnom službeniku, odnosno šefu njezinog ureda.

  • Dijete je teško povrijeđeno, a vozač je ‘htio napustiti mjesto događaja bez da povrijeđenom dječaku pruži pomoć iako je to mogao učiniti – objavila je policija.

Povrijeđeni dječak prebačen je jučer iz Gospića u KBC Zagreb gdje je danas operisan i stanje mu je stabilno. 

  • U saobraćajnoj nesreći zaradio je politraumu, povrijeđeno je više organskih sistema, ali dijete je sada stabilno i nije u životnoj opasnosti – rekao je Hini direktor KBC-a Zagreb Ante Ćorušić.

Tportal je danas objavio da su 45-godišnjaka u bijegu s mjesta nesreće sustigla i zaustavila četiri mladića iz Sinja. Oni su potom pozvali policiju i čekali njen dolazak punih 40 minuta. Policija potvrdila da su svjedoci događaja zadržali vozača do dolaska policijskih službenika.

  • Vozili smo dvadesetak metara iza Suzukija i primijetili kako vrluda po cesti. Pokušali smo ga upozoriti, ali nije reagirao. U jednom trenutku potpuno je izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu ceste taman na mjestu gdje je hodalo troje djece. Dvoje ga je uspjelo izbjeći, a treće je udario – rekao je za jedan od mladića.
  • PU ličko-senjska izvijestila je da je 45-godišnjak vozio pod utjecajem alkohola od jednoga promila. Uhapšen je i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje.

Potpredsjednica Vlade kaže da nadležna tijela vode postupak dalje i utvrđuju sve okolnosti, a ona će pokrenuti njegovo razrješenje s dužnosti šefa ureda.

  • Čim smo saznali te informacije, kontaktirali smo dječakovu porodicu kako bismo izrazili žaljenje jer za ovaj nedopustiv čin nema nikakvog opravdanja. Najbitnije je u ovom trenutku da je dječakovo stanje stabilno i želimo mu brz oporavak. Zahvaljujem zdravstvenim djelatnicima u KBC-u Zagreb koji vode brigu o stanju dječaka – kaže Šimpraga.