Portal 072info

Službenim automobilom udario dječaka, ranije mu već bilo zabranjeno da vozi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Branislavu Janjuzu (44), vozaču Slobodnog demokratskog srpskog kluba u NSRS, koji je u Kozarskoj Dubici proteklog vikenda službenom škoda oktavijom udario dječaka, sudskom presudom bilo je zabranjivano da vozi.

Razlog je ranija saobraćajna nezgoda, koju je izazvao u stanju teškog pijanstva!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U pravosnažnoj presudi Osnovnog suda u Prijedoru, koja je u posjedu “Nezavisnih novina”, piše da je proglašen krivim što je 22. avgusta 2014. godine u Kozarskoj Dubici prouzrokovao saobraćajnu nezgodu upravljajući, i tad službenim, ali ovaj put opštinskim vozilom – folksvagen pasatom.

“Pod uticajem alkohola, u stanju teškog pijanstva, sa 2,21 promilom alkohola u krvi, krećući se magistralnim putem iz pravca Gradiške u pravcu Kozarske Dubice vozilom je prešao na lijevu saobraćajnu traku i time ugrozio Gordanu Babić, koja je tom trakom upravljala reno lagunom”, stoji u toj presudi, izrečenoj 19. juna 2015. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako se dodaje, u toj nezgodi Babićeva je lakše povrijeđena. Ipak, o kakvom se udaru radilo svjedoči i podatak da je na autu Babićeve, čija je vrijednost bila oko 17.000 maraka, nastupila šteta u iznosu od čak 13.000 KM, dok je opštinski pasat prošao i gore!

“Vrijednost pasata je 24.513 KM, a nastupila je šteta u visini od 20.950 KM”, stoji u presudi, kojoj je prethodilo Janjuzovo priznanje krivice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Janjuz je tada osuđen i na novčanu kaznu od 2.000 maraka, a Babićeva je s imovinsko-pravnim zahtjevom upućena na građansku parnicu.

Pritom, Janjuzu je tom presudom izričena zabrana upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od pola godine, što znači da je ta mjera, koja je “odrezana” 19. juna 2015. godine, istekla krajem te godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Novi problem nastaje u subotu u 19.35, kada je Policijskoj stanici Kozarska Dubica prijavljeno da je povrijeđen trinaestogodišnjak, dok je vozač koji je prouzrokovao nezgodu – otišao s lica mjesta.

“Istog dana pronađen je B.J. iz Kozarske Dubice, koji je upravljajući škodom ostvario kontakt s maloljetnim licem, koje je upravljalo biciklom, nakon čega je B.J. otišao s lica mjesta”, rekla je Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Izvor “Nezavisnih” iz policije kaže da, pošto je Janjuz naknadno pronađen, nije rađeno alko-testiranje, već je uzet uzorak krvi da se utvrdi da li je bio pijan, a što će biti naknadno poznato.

Darko Banjac, šef Slobodnog demokratskog srpskog kluba u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NS RS), u izjavi za “Nezavisne” navodi da je Janjuz vozač tog kluba, odnosno vozač NSRS.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Stvar je vrlo jednostavna. Zakon se apsolutno mora primijeniti. Ako se utvrdi da je bilo alkohola u krvi, ja ću to tražiti i Janjuz više neće raditi u NSRS”, kazao je Banjac u izjavi za “Nezavisne”.

Janjuz tvrdi da je te večeri vozio sporo, te da je izbjegavao rupu na putu i zakačio dječaka. Po njegovoj tvrdnji, dječak nije povrijeđen, a na vozilu nema oštećenja. Tvrdi da je stao, pričao sa dječakom i ustanovio da nema povreda, nakon čega je maloljetnik otišao dalje biciklom. Upitan otkud da službenu škoda oktaviju, za koju nam je potvrdio da je crna i da je 2016. godište, vozi tako kasno, rekao je da je samo nakratko otišao do kolege policajca i vratio se.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Nisam konzumirao alkohol niti sam pobjegao! Nazvali su me da je dijete na pregledu i ja sam rekao: ‘Eto i mene’”, navodi Janjuz, te dodaje da je ispoštovao raniju sudsku odluku kojom mu je bilo zabranjeno da vozi.

Janjuz, zvani Pići, je, podsjetimo, u žižu javnosti došao u ljeto 2014. godine, kada je izazvao spomenutu saobraćajnu nezgodu, i to dok je bio službeni vozač tadašnjeg opštinskog načelnika Mila Zlojutra. Opštinsko vozilo je bilo osigurano, a Janjuz je nekoliko mjeseci kasnije suspendovan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
 Nezavisne.com
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME