Službeno uručena vrijedna donacija Službi za dječije bolesti

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

U prostoru Službe za dječije bolesti Kantonalne bolnice u srijedu je izvršeno službeno uručenje donacije ultrazvučnog aparata sa kardiovaskularnim i abdominalnim kalkulacijskim paketom od strane ASA i Prevent grupacije. Izuzetno vrijednom i namjenskom donacijom Služba za dječije Kantonalne bolnice Zenica je bogatija za vrijednu opremu- potpuno nov ultrazvučni aparata sa softverom za kardiopedijatriju uz pripadajuće sonde i druge sonde kako bi se kompletna dijagnostika podigla na odgovarajući nivo za koji je Služba za dječije bolesti u cjelosti educirala kadar.

2

U donaciju je uključena i kompletna zamjena starih i dotrajalih plakara u dječijim sobama, zamjena stolića za presvlačenje kao i zanovljavanje drugog pločastog namještaja namijenjenog djeci.

1

Prigodnim riječima zahvalnosti i dobrodošlice predstavnicima ASA i Prevent grupacije obratila se mr. biomed. sci. prim Diana Štimjanin, načelnica Službe za dječije bolesti i naglasila je da su benefiti koje Služba za dječije bolesti dobiva ovom donacijom puno više od obične društvene odgovornosti, a to  su ušteda novca i vremena, poboljšanje dijagnostike i zdravlja malih pacijenata.

Mr.med.sci.prim dr Harun Šestić se zahvalio u lično ime i u ime Ustanove na čijem je čelu predstavnicima donatora  i uručio je prigodnu zahvalnicu za učinjenu donaciju.
Predstavnici donatora ASA i Prevent grupacije nisu krili oduševljenje priređenim gostoprimstvom kazavši su uz zajedničke napore došli na ideju da je upravo ova vrsta donacije novog ultrazvučnog aparata ono što je prevashodno neophodno Službi za dječije bolesti kao i da žele da se ova pozitivna saradnja nastavi i u budućnosti.

4

Nakon službenog dijela uslijedio je obilazak ultrazvučnog aparata koji je instaliran u Kabinet za kardiologiju i obilazak novougrađenih plakara u dječijim sobama, stolića za presvlačenje kao i obnovljenog drugog pločastog namještaja.

Zadovoljstvo donacijom su iskazali svi prisutni, a činjenica da će boravak najmlađih pacijenata u Službi za pedijatriju sada biti znatno ugodniji, čini ovaj utisak potpunim.

kbze.ba

072INFO TV