Smail Prevljak otkrio šta reprezentativci BiH stvarno misle o Ivaylu Petevu

AE5F3E29 B62F 4C60 82BD 99125ECEC1F0
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Smail Prevljak je u razgovoru za Al Jazeeru govorio o selektoru Ivaylu Petevu.

Istakao je da je popravio atmosferu u reprezentaciji, te da ga igrači vole i poštuju kao i da se nada da će uspjeti u svojim nastojanjima.

“Odnos je dobar. Selektor je unio dosta živosti i energije, te znatno popravio atmosferu u reprezentaciji. Vidim da ga igrači vole i poštuju, pa ga i ja volim. Tu smo da zajedno uradimo veće stvari i pokušaćemo uspjeti u tim nastojanjima. Ne samo da je Petev energičan, nego i taktički mnogo zna. To dosta pomaže, kao i njegov temperament koji nas motiviše i gura naprijed. Sve je to jedna cjelina”, rekao je Prevljak i dodao:

“Igrači su zadovoljni sa njim, a isto bi trebala biti i cijela nacija, jer je odradio dobar posao. Znamo kako je bio dočekan. Naravno da nama i selektoru znači podrška navijača i cijele BiH, za razliku od momenata kada čitamo neke glupe komentare. Ipak, to je sastavni dio fudbala i biće toga svakako. Podrškom dobijamo samopouzdanje i želimo da istrajemo u ispunjenju trenutnog cilja – baraža.”