Portal 072info

Smailbegović: Za ubrzanje radova u tunelu Vranduk potrebna i treća smjena, ali…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Duže kolone vozila na putu M-17 Zenica-Nemila i dalje su prisutne, saopćeno je i danas iz Bosansko-hercegovačkog auto-moto kluba, a uzrok tome su sanacioni radovi u tunelu Vranduk koji traju već duži period. Zbog radova se saobraćaj odvija jednom trakom i dolazi do formiranja dužih kolona na ulazu u tunel u oba smjera.

Zbog ovih kilometarskih gužvi, nezadovoljstva privrednika Zeničko-dobojskog kantona, jučer se u Sarajevu premijer Federacije Fadil Novalić sastao sa predstvanicima JP ceste FBiH i poslodavaca FBiH. Tema sastanka je bila pokušaj iznalaženja rješenja za smanjenje gužvi i čekanja na lokalitetu tunela Vranduk II i mostovima Bosna IV i Bosna V, na kojima jeu toku rekonstrukcija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na sastanku je zaključeno da nakon što JP Ceste FBiH uradi sanaciju Regionalne ceste Nemila-Banlozi-Zenica, što se očekuje u sljedećih desetak dana, kompletan putnički saobraćaj bit će preusmjeren na ovu cestu. Kroz jednu traku tunela Vranduk II će saobraćati teretna vozila. Na ovaj način će zadržavanja umjesto dosadašnjih sat i po u vrijeme najgušćeg saobraćaja na lokalitetu tunela Vranduk II trajati od 15 do 30 minuta u špici, dok će mimo špice trajati i kraće.

O ovom problemu smo razgovarali i sa Adnanom Smailbegovićem, predsjednikom Udruženja poslodavaca Federacije, koji je prisustvovao sastanku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Tokom razgovora uspostavilo se da je glavni problem izvođača da nemaju radne snage, da uvedu treću smjenu i tako ubrzaju radove. Ne mogu da nađu ljude, to je tako. Plaće su jako visoke u građevini, jer to je terenski rad, otežani uvjeti. Jednostavno nema ljudi. Tema sastanka je bio Vranduk, ali i obilaznica oko Vogošće, da se intenziviraju radovi na oba projekta, kako bi se što prije završili, jer se ometa saobraćaj na tim dijelovima, aktivnosti stanovništva – kazao nam je Smailbegović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Faktor.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 228
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME