Portal 072info

Smršao 75 kilograma nakon što ga je djevojka ostavila

stack2 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Phelim Stack (29), iz Bristola, promijenio je svoj cijeli život nakon što ga je djevojka ostavila prije godinu i po. Tada je imao 165 kila i samo je rastao.  Već istu večer nakon prekida odlučio se promijeniti.

Sljedeći dan učlanio se u lokalnu teretanu i počeo je mijenjati svoju prehranu.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Samo sam htio da te kile nestanu jer su mi doslovno bile teg oko vrata koji mi je zaokupljao misli. U glavi sam bio jako loše, ali odlučio sam da moja priča još nije gotova. Da sam se nastavio prežderavati, bio bih mrtav do 30. rođendana – rekao je Stack za Daily Mail.

Počeo je kombinirati post sa vježbanjem i drastično je smanjio svoj unos kalorija. Često ga se moglo vidjeti kako u 2 ujutro trči na traci za trčanje u teretani.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Nisam ničemu dopustio da me zaustavi. Bio sam na misiji, a i mama mi je rekla da sam ja zapravo vrlo zgodan muškarac ispod svih tih kila – prisjetio se Phelim, kojega njegov petogodišnji sin danas zove ‘Mišićavi tata’.

U početku je bio u depresiji, posebno kada je nekoliko sedmica nakon prekida saznao da njegova bivša već ima novog dečka. No otkrio je da mu vježbanje poboljšava raspoloženje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

– Prekid je vjerovatno bio nešto najgore što mi se dogodilo u životu. Balon u kojem je bio cijeli moj život, odjednom se rasprsnuo, a ja nisam imao pojma da me to čeka. Nisam htio koristiti lijekove za depresiju i umjesto toga odlučio sam da ću vježbanje koristiti kao antidepresiv. Besplatni endorfin i dopamin bili su mi bolja opcija od hemikalija – ispričao je.

Već 18 mjeseci nakon što je počeo vježbati, Phelim je smršao 75 kilograma i izgleda bolje nego ikad. Za sebe kaže da je novi čovjek, u teretani vježba šest puta sedmično, a svojoj rutini dodao je i bicikliranje i trčanje u prirodi. Nada se da će jednog dana učestvovati u takmičenju Iron Man.

– Želim vidjeti ponos na licu svog sina – zaključio je Phelim, koji svoj napredak dijeli sa svijetom preko Instagrama te na taj način inspirira i druge da pobijede kilograme.

Podijelite članak
  • 8
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6