Portal 072info

SNAGA CENTRA Eldin Vrače i kandidati potpisivanjem izjava podržali depolitizaciju javnog sektora

PROMO – IZBORI 2016 – Eldin Vrače, kandidat za gradonačelnika Zenice zajedno sa kandidatima Snage Centra za gradsko vijeće, potpisivanjem izjava dali su punu podršku borbi protiv politizacije javne uprave i javnog sektora.

sc-izjava-eldin-vraceNa ovaj način Snaga Centra je dala podršku kampanji Centra civilnih inicijativa „Sposobnim, a ne podobnim“ čiji cilj je depolitizacija i departizacija javne uprave, te jasno odvajanje političke funkcije od profesionalnih pozicija unutar javne uprave i javnog sektora.

Potpisivanjem izjava Eldin Vrače i kandidati su se obavezali prema građanima da će kroz svoj rad u gradskoj upravi raditi na depolitizaciji javnog sektora pri čemu će prioritet u zapošljavanju imati sposobni, a ne podobni kako je to do sada bilo.

-Jedan od glavnih programskih ciljeva Snage Centra je depolitizacija javnih preduzeća i transparentno zapošljavanje. U politiku smo i ušli da bismo se jednim demokratskim putem riješili nepotizma i stranačke podobnosti u javnom sektoru generalno, izjavio je Eldin Vrače, kandidat za gradonačelnika Zenice.

Podijelite članak

Počitajte još

Kasumović ponovo uputio inicijativu za uvođenje elektronskog glasanja

072info

ZENICA| Benjamin Bureković: Bez kočenja je udario djevojku i mene

072info

Fuad Kasumović: Za razliku od SDA čiji me lokalci napadaju, njihovi šefovi sa državnog nivoa sa mnom se tajno sastaju

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box