Portal 072info

Snajperista htio pucati tokom utakmice Brazil – Hrvatska!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policijski snajperista zatražio je dozvolu da otvori vatru na naoružanu osobu koju je primjetio da prilazi brazilskom predsjednici Dilmi Rousseff i drugim zvaničnicima tokom prve utakmice Svjetskog fudbalskog kupa 12. juna, izjavili su danas brazilski zvaničnici.

Snajperista nije dobio dozvolu i kasnije se ispostavilo da je osumnjičeni bio drugi policajac.

Više od 60.000 gledalaca bilo je na prepunom stadionu ” Itaquera” u Sao Paolu gdje se odvijala prva utakmica Svjetskog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i domaćina Brazila.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policijski zvaničnik Adriano Moneta potvrdio je danas da se incident desio i da je “došlo do greške u komunikaciji koja je vrlo brzo ispravljena”. On nije želio da otkrije druge detalje.

Brazilski dnevnik “Folha de S. Paulo”, koji je prvi pisao o ovom incidentu, naveo je da je snajperista vidio naoružanu osobu kako se približava Rousseffovoj, predsjedniku Svjetske fudbalske federacije /FIFA/ Seppu Blatteru i generalnom sekretaru UN Ban Ki Moonu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

List navodi da je, strahujući da je u pitanju napadač prerušen u policajca, snajperista zatražio dozvolu da puca, ali je nije dobio.

“Samo nekoliko minuta kasnije, službenik zadužen za pregled lica unutar sobe za nadzor stadiona identifikovao je osumnjičenog kao policajca, koji je kasnije izjavio da je ispitao moguću bombašku prijetnju”, piše list.

Moneta je rekao da ne želi da komentariše izvještaj o bombaškoj prijetnji niti zašto je policajac bio u oblasti u kojoj su sjedili Rousseffova i drugi zvaničnici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srna

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)