Snake Rewind: Popularna igrica “Zmija” od sada i na pametnim telefonima

Podijelite vijest

Jednu od najpopularnijih igara u istoriji mobilnih telefona ljubitelji će uskoro moći da igraju i na pametnim telefonima.

Igra “Zmija” prvi put se pojavila 1997. godine na mobilnom telefonu Nokia 6110, a njen tvorac Taneli Armanto je najavio kako će “Snake” uskoro biti dostupan u svojoj savremenoj verziji, prenosi Guardian.

Mnogo prije igara poput Candy Crush Saga, Clash of Clans ili Angry Birds, Nokijina “Zmija” je bila kralj svijeta mobilnih igara, tim prije jer je bila instalirana na svaki pojedinačni model ovog nekada svjetskog lidera u proizvodnji mobitela.

Finac Taneli Armanto, tvorac originalne verzije, trenutno sa studiom Rumilus Design radi na stvaranju aplikacije pod nazivom Snake Rewind.

Armanto je radio za Nokiju skoro 16 godina prije nego je napustio ovu kompaniju 2011 i od tada je “samozaposlen” kako stoji u njegovom Linkedin profilu. O svojoj igrici govorio je 2005, nakon što je primio nagradu za svoj izum.

“Kada smo kreirali “Snake” za Nokiju 6110, 1997. godine, htjeli smo dati ljudima mogućnost uživanja, ali nikad nismo mogli ni zamisliti da će ona postati klasik mobilnih igara”

Igra će biti dostupna na iOS, Android i Windows Phone uređajima od sledećeg četvrtka, otkrio je Armanto.

Da li će savremeni gameri zavoljeti ovu igicu kao i oni kasnih devedestih ostaje da se vidi, tim prije jer je na tržištu već dostupan veliki broj kopija.

Na veb sajtu se navodi da je skidanje aplikacije besplatno, ali da će se nadogradnja plaćati.

U video prilogu pogledajte zvaničnu najavu “Snake Rewind”