SNIJEG STIGAO KAD GA NIKO NIJE OČEKIVAO: 10 centimetara bijelog pokrivača prekrilo Moskvu! FOTO


SnijegMoskva
Očekuje se da će snježne padavine prestati danas poslijepodne, a gradonačelnik je pozvao vozače da svoje automobile koriste samo u slučaju krajnje potrebe

Velike snježne padavine pogodile su tokom noći na utorak glavni grad Ruske Federacije Moskvu, a ciklon je donio pahuljice koje su prijestonicu pokrile sa više od 10 cm bijelog pokrivača, javio je Itar TASS.

Prema prognozama meteorologa, očekuje se da će snježne padavine prestati danas poslijepodne, a gradonačelnik je pozvao vozače da svoje automobile koriste samo u slučaju krajnje potrebe. Građani su takođe pozvani da ne napuštaju svoje domove ako to nije nužno.

Angažovan je i veliki broj vozila za čišćenje snijega, kako bi se izbjegli problemi u saobraćaju u višemilionskom gradu.

Posebna se pažnja posvećuje čišćenju prilaza stanicama metroa i drugih oblika gradskog prevoza, javnim zgradama poput bolnice i škola itd.

Situaciju otežava i to što je temperatura vazduha ispod nule, u svakom slučaju vremenski uslovi su prilično neobični za ovo doba godine.

SnijegMoskva2

Doznajemo.com/A.N.

Prethodni članakTAJNA KOJU SU ČUVALI DVIJE GODINE: U Lukavici rođak na sahrani pogledao u sanduk pokojnika i vidio grešku!
Sljedeći članakNIKAD NE BISTE POGODILI ZAŠTO: Muškarac je DOPUSTIO hijeni da pojede njegovu muškost!