Portal 072info

Snijeg u BiH moguć tek pred Novu godinu!

Nakon prohladnog, ali sunčanog vikenda, Sarajevska kotlina jutros je osvanula uglavnom pod maglom i mrazom koji se formirao jer je temperatura zraka jutros iznosila nula stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme zadržat će se i tokom narednih dana, a kako je u razgovoru za Anadolu Agency kazao klimatolog i meteorolog Federalnog meteorološkog zavoda BiH Željko Majstorović, dolaskom oblačnog fronta, temperature u BiH i dalje će biti niske.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Ovih dana dolazi fronta i narednih dana će biti naoblake kao danas i biće padavina, ali ne obilnih, biće to vrlo siromašne padavine. Vrijeme će biti vrlo promjenjivo narednih dana, a temperature niske i bez značajnijih promjena”, kazao je.

Sniježne padavine specifične za mjesec decembar moguće su tek u posljednjim danima tog mjeseca, odnosno pred Novu godinu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Neće biti obilnih i velikih padavina. Oko 20. decembra slijedi jedan val koji će biti slabo izražen, nešto će biti niže temperature pa postoji mogućnosti i snijega, ali ne nešto previše. Kada je riječ o padavinama, decembar će zapravo biti vrlo sušan.

Uoči Nove godine ide jedan val malo veći, pa će i temperature pasti te bi moglo doći do formiranja sniježnog pokrivača u naseljenim mjestima srednje Bosne, uključujući i Sarajevo,” kazao je Majstorović, dodavši kako se ne može govoriti preciznije o količini padavina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

cazin.net

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME