Portal 072info

Snijeg već pada u Hrvatskoj, uskoro se očekuje i u BiH

Iako je prema prognozama najavljen tek od sredine dana i večeri, snijeg je već počeo padati u dijelovima Hrvatske.

Kako javljaju hrvatski mediji snijega u malim količinama već ima u Osijeku, a prema zadnjim podacima DHMZ-a, ažuriranima u 7 sati, na području Osijeka zabilježen je 1 centimetar snijega.

I u BiH se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i snijegom. Visina sniježnog pokrivača u toku posljednja 24h: uglavnom od 15 do 25 cm, a u dijelovima centralne i istočne Bosne od 5 do 15 cm. Jutarnje temperature od -4 do -1, na jugu od 2 do 7, a dnevne -3 do 1, na jugu od 4 do 9 °C.

U ponedjeljak u jutarnjim satima na krajnjem istoku i sjeveroistoku Bosne može biti slabog snijega. Poslije podne padavine se očekuju u Hercegovini, zapadnoj i jugozapadnoj Bosni, a u večernjim satima u većini područija. Na sjeveroistoku Bosne bez padavina. U nižim područjima Bosne kiša (ledena) i susnježica, a u višim snijeg. U Hercegovini kiša. Jutarnje temperature od -12 do -6, na jugu od -1 do 4, a dnevne -5 do 1, na jugu od 6 do 10 °C.

U utorak oblačno vrijeme u Bosni sa kišom (ledenom) i snijegom, a u Hercegovimi sa kišom. Intenzivnije padavine u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature od -5 do 0, na jugu od 4 do 8, a dnevne -3 do 1, na jugu od 8 do 12 °C.

Podijelite članak