Snijeg zatrpao Atinu, vlasti obustavile većinu aktivnosti u zemlji

60AE768E 8E27 42ED 8D8A 2CD77E0E2513

Grčke vlasti obustavile su većinu aktivnosti u zemlji zbog obilnih snježnih padavina koje su blokirale Atinu i mnoge druge dijelove zemlje.

Vrtići i škole zatvoreni

Ministar za civilnu zaštitu Hristos Stilijanides objavio je vanredne mjere o suspendovanju rada javnih službi, a izuzetak su samo opštinska i regionalna uprava, oružane i policijske snage, javno zdravstvo i službe čiji je rad neophodan u vanrednim meteorološkim okolnostima, prenosi “Ekatimerini”.

Vrtići i škole su zatvoreni, uz opciju održavanja onlajn nastave. Privatne kompanije dobile su naređenje da danas ostanu zatvorene, a jedino će raditi supermarketi i prodavnice hrane od 10:00 do 18:00 sati, pumpe za gorivo, apoteke i ostale zdravstvene ustanove, kao i firme čiji rad pomaže u saniranju posljedica nevremena.

Padavine najavljene i za danas

Snijeg je jučer počeo da pada u regionu Atike i očekuje se da će padavine trajati u mnogim dijelovima glavnog grada i okoline i danas, saopćila je Nacionalna meteorološka služba.

Nastavak obilnih padavina očekuje se i na ostrvima Sporades, Evija, istočnom dijelu Tesalije, u centralnoj Grčkoj i na Peloponzu, Kritu i ostrvima u istočnom dijelu Egejskog mora. Intenzitet padavina oslabit će danas iza podneva. Temepratura će ostati niska danas i sutra, a sa početkom topljenja sijega očekuje se formiranje leda.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE