Snimak ponovo isplivao u javnosti: Jesu li Nadrealisti predvidjeli dolazak Corona virusa?

nadrealisti

Nakon što su ponovo pooštrene mjere zaštite od Corona virusa, na društvenim mrežama sve je popularniji snimak iz 1989. godine koji su napravili Nadrealisti, a u kojem se, ako je suditi po komentarima na društvenim mrežama predvidjela pandemija Corona virusa. Nadrealisti su tada prezentovali Dnevnik čija je radnja smještena u januar 1992. godine, a u kojem dr Nele Karajlić opisuje dramatičnu situaciju u svijetu.

Naročiti hit je anketa u kojem reporter u zaštitnom odijelu ispituje prolaznike šta je najveći problem koji tišti našu zajednicu, a oni s gas maskama odgovaraju da je to politički problem o tadašnjem statusu republika i pokrajina u federaciji. Ono što su mnogi povezali s pandemijom jeste trenutak kada jedan od prolaznika pita voditelja je li vidio njegovu djevojku koja je nosila žutu masku i koja ima veliki problem s kožom.

Zvuči li vam poznato? Upravo zbog pandemije Corona virusa, kako su pooštrene mjere zaštite, čak i na otvorenom dužni smo nositi zaštitne maske na licu, a mnoge osobe su zbog toga morale posjetiti dermatologa zbog sve češćeg osipa na licu.

Azra.ba

Prethodni članakZeničanin osuđen za iskotrištavanje djeteta radi pornografije
Sljedeći članakCrni rekord: Njemačka ima najveći broj zaraženih u jednom danu