Snimljen razgovor Trampa s golferom: “Rekao sam svom prijatelju Putinu da ćemo udariti na Moskvu”

33 3

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp (Trump) u telefonskom razgovoru koji je u četvrtak vodio s golferom Džonom Dejlijem (John Daly) pričao je o nuklearnom oružju i prijetnjama ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, piše Businessinsider.com.

Sjajno sam se slagao sa njim

– Svi govore: “On je nuklearna sila. Kao da ga se svi boje” – rekao je Tramp o Putinu u razgovoru koji je Dejli stavio na spikerfon na jednom turniru u Kaliforniji.

Slučajni prolaznik snimio je Dejlija i ostatak razgovora.

– Znaš, on je bio moj prijatelj. Sjajno sam se slagao sa njim. Kažem: “Vladimire, ako ti to uradiš, mi ćemo na Moskvu”. Rekao sam mu: “Napast ćemo Moskvu” – nastavio je Tramp.

Dok su Tramp i Dejli prividno mislili na trenutnu rusku invaziju na Ukrajinu, nejasno je na šta je Tramp aludirao u vezi sa svojim razgovorom s Putinom dok je bio na vlasti.

– Rekao sam: “Napast ćemo Moskvu”. I on mi je na neki način vjerovao, pet posto, deset posto. To je sve što vam treba – rekao je bivši predsednik SAD.

Trampova predsjednički ured nije odgovorio na zahtjev Businessinsidera za komentar. Insider je potvrdio datum i lokaciju snimka putem učesnika turnira koji ga je snimio i poslao snimak na Instagram nalog “No Pops Golf”.

Tramp je također ponovio svoju tvrdnju da Putin nije izvršio invaziju na Ukrajinu dok je bio predsjednik, jer je “znao da ne može”.

– Nikada to nije uradio u moje vrijeme, Džone, znaš – rekao je Tramp.

Si mi nije smetao

Džon Bolton (John), Trampov bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost, rekao je da Putin čeka na invaziju do Trampovog drugog mandata jer vjeruje da će Tramp povući SAD iz NATO-a.

– Smiješno je kako ni vama Si nije smetao – rekao je Dejli, misleći na kineskog predsjednika.

– Ne, Si mi nije smetao. Rekao sam mu istu stvar. To će biti sljedeće. To će biti sljedeće. Tajvan će biti sljedeći. Nećete imati nikakve kompjuterske čipove. Oduvaće ih s lica zemlje – odgovorio je Tramp.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE