Portal 072info

Snježne oluje pogodile Njemačku i izazvale kolaps

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Snježne mećave izazvale su kolaps širom Njemačke, uzrokojući velike poteškoće u saobraćaju, a zbog jakog vjetra neki dijelovi zemlje ostali su bez snabdijevanja električnom energijom, prenosi DPA International.

‘Egon’ je potpuno blokirao saobraćaj na autoputevima i željeznicama. Mnogi školski autobusi nisu stigli do svojih odredišta, a na sjeveru Njemačke jedan je vozač poginuo kada je njegovo vozilo sletjelo s ceste, navodi se u izvještajima policije.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Situacija je zbog obilnih snježnih padalina posebno kritična u saveznim pokrajinama Bavarska i Tirinška gdje mnoge saobraćajnice blokiraju grane drveća koje su popustile pod teretom snijega.

U velikim djelovima zapadne Njemačke teretnjacima je zabranjen saobraćaj i policija ih uklanja s autocesta i upućuje na parkirališta.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Na aerodromu u Frankfurtu jutros je od 1.100 letova otkazano čak 125 zbog jakih naleta vjetra koji su dostizali brzinu od 140 km na sat, a slična situacija je zabilježena i na ostalim aerodromima u Njemačkoj.

Više od 400 policajaca je angažovano u jugozapadnoj pokrajini Baden Wuttenberg zbog posljedica koje je izazvala snježna oluja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Vlasti su također upozorile sve ljubitelje zimskih sportova na snježne lavine u planinskim područjima koje uzrokuju jaki vjetrovi.

fokus.ba

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6