Portal 072info

Sochi: Mikaela Shiffrin osvojila je zlatnu medalju u slalomu

sifrinAmerička skijašica Mikaela Shiffrin osvojila je zlatnu medalju u slalomu i tako postala najmlađa slalomska pobjednica svih vremena. 

Mikaela Shiffrin je bila najbolja i nakon prve vožnje, a epitet glavnog favorita za zlato opravdala je i u drugoj vožnji iako je napravila jednu veliku grešku. Ovo je prvo slalomsko zlato za SAD nakon 42 godine. 

Shiffrin je ostvarila ukupno vrijeme 1:44.54, dok je srebrnu medalju osvojila najbolja slalomašica svih vremena Marlies Schield, koja je za pobjednicom zaostala 53 stotinke. Bronza je također otišla u Austriju, a osvojila ju je Kathrin Zettel. 

Najviše razloga za tugu imale su Maria Hoefl-Riesch i Tina Maze koje su nakon prve vožnje bile na drugim i trećem mjestu, ali su drugu vožnju skijale vrlo loše, pa su na kraju zauzele četvrtu i osmu poziciju. 

Naša Žana Novaković je nakon prve vožnje bila 35. a u ovom trenutku se nalazi na 26. mjestu sa 11.45 sekundi zaostatka za Shiffrinovom. Žana je ostvarila ukupno vrijeme 1:55.99. Ukoliko Žana zadrži 26. mjesto biće to najbolji naš rezultat u Sočiju. Igor Leikert je u kombinaciji bio 27. 

 
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box