Portal 072info

Sochi: Zlatnu medalju u superkombinaciji za skijašice osvojila Maria Hoefl-Riesch

Alpine SkiingDanas se u ruskom Sočiju vozila utrka olimpijske superkombinacije u konkurenciji skijašica. Zlatnu medalju osvojila je Maria Hoefl-Riesch. 

Slalomsku stazu danas je postavio Švicarac, Alois Prenn, a na stazi u Rozi Hutoru postavljeno je 59 kapija.

Zlatnu medalju u superkombinaciji za skijašice osvojila je Maria Hoefl-Riesch sa vremenom 2:34.62. Druga je bila Nicole Hosp sa 40 stotih dijelova sekunde zaostatka. Dok je bronzana bila, prva iz vožnje spusta Julia Mancuso sa vremenom 2:35.15. 

Lara Gut koja je spust završila kao drugoplasirana jedna je od devet skijašica koje nisu završile utrku slaloma. Slovenačka predstavnica Tina Maze na kraju je završila kao četvrtoplasirana i tako ostala bez medalje. Peta je bila Dominique Gisin. 

Na stazi koju je postavio Prenn odustalo je devet skijašica. Slalomsku utrku nisu završile Francesca Maraglia, Elisabeth Goergl, Maier-Michele Gagnon, Jana Gatnerova, Leanne Smith, Ilka Štuhec, Kristina Saalova, Lotte Smiseth Sejersted, Lara Gut. 

Nakon spusta vodeća je bila olimpijska viceprvakinja iz Vankuvera, Amerikanka Julia Mancuso koja je spust završila u vremenu 1:42.68. Druga je bila Lara Gut iz Švicarske koja je za Amerikankom kasnila 47 stotih dijelova sekunde. Tina Maze nakon spustaške vožnje imala je 86 stotih dijelova sekunde zaostatka u odnosu na Mancuso. 

Podijelite članak