Socijalni radnici u KS traže da budu prioritet u vakcinisanju

Iz Asocijacije socijalnih radnika KS kažu da su se obratili nadležnim institucijama sa zahtjevom da uposlenici u ustanovama zdravstvene zaštite, nakon zdravstvenih radnika, dobiju prioritet prilikom vakcinisanja.

– Kontaktirali smo nadležne institucije da uzmu u obzir činjenice i omoguće prioritetno vakcinisanje uposlenim u svim ustanovama socijalne zaštite, a ne samo ustanovama za smještaj osoba treće životne dobi, jer su svi uposlenici koji rade s korisnicima socijalne zaštite izloženi riziku od zaraze – navode iz Asocijacije.

Od početka pandemije koronavirusa, navode, sve ustanove socijalne zaštite su radile i pružale usluge korisnicima koji su se obratili za pomoć.

– Ni jednog trenutka ustanove socijalne zaštite nisu prestajale raditi iako su uposlenici bili izloženi zarazi. Istovremeno, niko nije istakao trud i rad uposlenih u ustanovama socijalne zaštite tokom godinu dana rada u otežanim okolnostima. Činjenica je da pandemija još uvijek traje, a socijalni i drugi stručni radnici nastavljaju svoj rad u otežanim okolnostima i izloženi su povećanom riziku od zaraze – zaključili su u saopćenju za javnost iz Asocijacije socijalnih radnika KS.

IZVORAvaz
Prethodni članakIspovijest Afganistanke: Policajac u Hrvatskoj me tukao, skinuo i drirao po grudima
Sljedeći članakKoronavirus u BiH: 1.742 novozaražene osobe, preminulo 79 pacijenata