Šok u BiH: Na tržištu otrovna šminka koja uzrokuje smrt?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

bih-na-trzistu-otrovna-sminka-koja-uzrokuje-smrt-slika-11202Nadležni organi BiH narednih dana kontrolirat će da li se na tržištu nalazi odstranjivač šminke za oči marke Essence, za koji je utvrđeno da sadrži smrtonosnu bakteriju, i ukoliko ga pronađu, bit će povučen iz prodaje.

 Informaciju je, navode Moje Vijesti, jučer potvrdila Lenka Kozić koja je, kao direktor Agencije za nadzor nad tržištem BiH, nadležna za slučaj.

– Službeno nismo dobili nikakvu informaciju da se ovaj preparat, za koji je utvrđeno da je mikrobiološki neispravan, nalazi na našem tržištu. Obično je praksa bila da se u takvim slučajevima odmah obavijeste zemlje u kojima se prodaju ti proizvodi i mi odmah znamo o čemu se radi – kazala je Kozić te istaknula da će sljedećih dana provjeriti je li se proizvod prodaje u BiH.

Proizvođač navedenog proizvoda i kozmetičke linije Essence ‘Cosnova Gmbh’, čije je sjedište u Njemačkoj, obavijestilo je javnost da iz prodaje povlači Essence bezuljni odstranjivač šminke s očiju jer je mikrobiološka analiza pokazala da se u proizvodu nalazi bakterija Burkholderia cepacia, koja u slučaju konzumacije uzorkuje infekciju pa čak i smrt, posebno kod osoba slabijeg imuniteta.

Potrošači mogu utvrditi da li se u proizvodu koji imaju u kući nalazi ova bakterija tako što će pogledom utvrditi je li tekućina mutna ili bistra.

Ukoliko postoji zamućenost, prisutnost bakterije je vrlo vjerojatna. Oznaka artikla na koji se odnosi povlačenje je 22299, serija proizvoda je DE.AB.17, a EAN kod: 4250035222991.

24sata.hr