Šok i nevjerica: Došao u bolnicu s otkinutim prstom, a oni mu ga bacili u smeće?

Supruga jednog od zaposlenika Ministarstva obrane Republike Hrvatske u Kninu upozorila je na nemili događaj kojemu je svjedočio njen muž u bolnici. “Suprug me nazvao s posla i ispričao mi kako mu je prijatelj pri obavljanju posla zapeo vjenčanim prstenom pa mu je prsten otkinuo prst.

Nesretnik je u roku od 10 minuta prebačen na Kirurgiju kninske bolnice, a sa sobom je ponio i otkinuti prst. Primljen je i tamo se na rani obavilo ono što se moralo obaviti. Prst koji su donijeli, međutim, nitko nije htio uzeti, čak ni nakon što je medicinski tehničar sugerirao kirurgu da pokuša nešto učiniti kako bi mladom čovjeku spasili prst. Kirurg mu je odgovorio kako nema spasa, a prst nije ni pogledao, nego je tehničaru kazao da ga baci. Ovaj je ostao u nevjerici i bacio je prst. Pri tome je dodao kako mu je postupak nevjerojatan”, ispričala je čitateljica koja je željela ostati anonimna za Slobodnu Dalmaciju.

 

U Općoj bolnici ‘Hrvatski ponos’, međutim, opovrgavaju bilo kakvu mogućnost da se prst unesrećenog pacijenta koji je zatražio liječničku pomoć mogao spasiti. Postupak kolege hirurga, pak, ocjenjuju stručnim i profesionalnim, te jedinim mogućim u spomenutim okolnostima. Sanacijska upraviteljica bolničke ustanove dr. Antonela Karačić izražava žaljenje što se osobi dogodila nezgoda na radu ‘koja je prouzročila avulzijsku traumatsku amputaciju četvrtog prsta lijeve šake’.

“Uvidom u medicinsku dokumentaciju i nakon obavljenog razgovora s kirurškim timom, koji je u dano vrijeme nazočio zbrinjavanju ozlijeđenog pacijenta, proizlazi da je težina ozljede mekog tkiva i prsnih članaka bila tolika da nije bilo moguće proizvesti anatomsku rekonstrukciju četvrtog prsta, a samim tim nije bilo potrebe za upućivanje u KBC Split”, stoji u odgovoru dr. Karačić, uz napomenu kako je ‘sa svim upoznat pacijent, kao i djelatnici MORH-a koji su obavili očevid’, prenosi Danas.hr.

bh-index.com