SOK ZA JAČANJE IMUNITETA: Nakon što ga probate pravit ćete ga stalno, jeftino i ukusno a zdravo…

Podijelite vijest

imunitetIskustva su pokazala da kada dođe do pada imunieta, organizam nadjačaju bakterije i virusi pa dođe do bolesti. To je naročito izraženo u vrijeme hladnih dana, od kasne jeseni do ranog proljeća.

 Za jačanje imuniteta su potrebne zdrave navike i odgovorno ponašanje: pravilna ishrana, dovoljno spavanja, redovno odmaranje, svakodnevne fizičke aktivnosti, smanjenje stresa, održavanje lične higijene, održavanje higijene radnog prostora. Ali isto tako treba preventivno da djelujemo i pojačamo svoj imunitet te spriječimo da se uopšte dogodi pad imuniteta. Stoga vam danas donosimo ukusan i zdrav sok koji je u suštini vitaminska bomba u sprječavanju pada imuniteta…

Svježi sok je jedan od prirodnih načina rješavanja problema nedostatka željeza u tijelu.

Sastojci:
1 kg cvekle
1 kg mrkve
1 kg limuna
0,5 lit meda
1 kg jabuka (ako želite radi poboljšanja okusa)

Priprema:
Sok se može pripremiti u sokovniku. Med se dodaje na kraju, umiješa se u gotov sok dok se ne otopi. Ako nemate sokovnik, cveklu, mrkvu i jabuke možete izmiksati u blenderu, iscijedite sok od krutih dijelova cijeđenjem i stiskanjem kroz čistu krpu. Iscijeđenom soku dodajte sok od limuna i umiješajte med. Sok se čuva u hladnjaku i pije se po jedna čaša dnevno dok se ne potroši sva pripremljena količina.