Šokantna priča: Romi djevojčicu kupili za 1000 eura? Lažni otac: Nikad je nisam htio

Foto: Agencije

Tokom saslušanja na sudu muž je krivnju svalio na suprugu rekavši da ga je nazvala kada je izbivao iz kuće neko vrijeme i rekla da im jedan par želi dati dijete.

Rom optužen za otmicu misteriozne plave djevojčice za sve je pokušao okriviti suprugu. Rekao je da djevojčicu nikad nije htio.

Hristos Salis (39) i Eleftheria Dimopoulou (40) pojavili su se na sudu kako bi ih formalno optužili za otmicu djeteta i krivotvorenje isprava. Nekoliko godina pretvarali su se da su roditelji plavooke djevojčice poznate pod imenom Maria, a čini se da su htjeli da za njih zarađuje novac prosidbom. Susjedi su rekli kako postoji mogućnost da je par dijete kupio za 1000 eura.

Slučaj plavokose djevojčice privukao je pažnju svjetske javnosti. Hiljade ljudi tvrde kako možda znaju njezin identitet. Prljavu i zapuštenu djevojčicu pronašla je grčka policija tokom racije u romskom naselju kraj Farsale. Utvrdili su da nije u rodu s obitelji s kojom je živjela nakon čega je krenula potraga za roditeljima.

Glasnogovornik grčkog dobrotvornog društva ‘Osmijeh djeteta’ rekao je kako ozbiljno istražuju desetak slučajeva nestale djece.

– To uključuje djecu iz SAD-a, Kanade, Poljske i Francuske – rekao je Panagiotis Pardalis.

Optuženici su tvrdili da djevojčica ima četiri godine, međutim medicinski testovi sugeriraju da je stara pet ili šest godina.

Par inzistira na tvrdnji da djevojčicu nisu oteli. Bezuspješno su tražili od suda da ih pusti uz jamčevinu kako bi mogli pronaći ženu iz Bugarske za koju tvrde da je napustila dijete.

Iako se saslušanje para odvijalo iza zatvorenih vrata, izvor iznutra je za Daily Mail rekao kako je muž krivnju svalio na ženu. Rekao je da je 2009. godine izbivao iz kuće nekoliko dana kada je primio poziv od supruge da im je u kući bugarski par koji ne želi svoje dijete. Tvrdi da je supruzi poručio da ne želi dijete i da ne želi staviti ‘bombu’ u kuću.

Salis je rekao da zna muškarca koji je posredovao u primopredaji djeteta, zbog čega je njegov odvjetnik tražio puštanje svog klijenta kako bi mogao naći tog posrednika.

Ispred suda prosvjedovali su pripadnici romske zajednice i to zbog načina na koji se sud odnosi prema optuženom paru. Vođa zajednice, Haralambos Dimitriou rekao je kako bugarski par došao u njihov kamp 2009. godine prodavati djecu.

– U to vrijeme imali su i petero druge djece za prodaju – rekao je.

– Vjerujem da su dijete dali porodici i da su za njega možda dali neki sitni novac. Odbijamo prihvatiti da se radi o otmici – rekao je Nikos Paiteris, iz romske udruge.

U javnost je procurio video s djevojčicom u kojem nevoljko pleše uz dvoje starijih.

Par iz Amerike vjeruje da bi Maria mogla biti njihova kćer

Par čiju su kćer oteli iz kuće u Kansas Cityju prije dvije godine otkrio je da su kontaktirali grčke vlasti jer se nadaju da je misteriozna djevojčica upravo njihova kćer.

Jeremy Irwin (31) i Deborah Bradley (30) bez kćeri Lise ostali su u oktobru 2011. godine kada je djevojčica imala samo 11 mjeseci, a jedna su od četiri obitelji iz Amerike koje su se raspitivale o djevojčici Mariji.

Skica mogućeg današnjeg izgleda njihove kćeri jako nalikuje djevojčici pronađenoj u romskom kampu. Ipak, prema medicinskim nalazima ‘plavi anđeo’, kako su djevojčicu prozvali mediji, ima pet ili šest godina dok će Lisa za mjesec dana napuniti tri godine.

Dnevnik.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE