Portal 072info

Šokantna priznanja Donalda Trumpa: Namjerno lagao da korona nije opasna

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Američki predsjednik Donald Trump u knjizi “Rage”, poznatog novinara Boba Woodwarda priznao je da je znao da je koronavirus smrtonosan i opasniji od gripe te da je u svojim istupima namjerno umanjivao njegovu opasnost.

Priznao je to Trump sedmicama prije nego što je u SAD-u potvrđena prva smrt od zaraze koronavirusom, piše CNN.

“Ovo je smrtonosna stvar”, rekao je Trump Woodwardu još 7. februara.

U seriji intervjua s poznatim novinarom, Trump je otkrio kako ima hrpu informacija i detalja o opasnosti novog virusa.

“Prilično nevjerovatno”, rekao je Trump Woodwardu, dodavši da je koronavirus možda i pet puta smrtonosniji od gripe. Ova Trumpova priznanja u potpunoj su suprotnosti s onim što on javno govori od početka pandemije. Američki predsjednik tvrdio je više puta da virus nije opasan, da će nestati i da će sve na kraju dobro završiti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U knjizi, koja prenosi Trumpove riječi, on govori kako je posao predsjednika da štiti državu, ali početkom februara Woodwardu je govorio kako zna koliko je koronavirus smrtonosan. U martu je pak priznao kako je to sakrio od javnosti.

Osim toga, Trump je Woodwardu kazao i kako je svjestan da koronavirus ne ubija samo starije ljude, nego da od njega umire i sve više mladih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Htio sam to umanjiti, i dalje to sve umanjujem jer ne želim stvarati paniku”, rekao je američki predsjednik još 19. marta, iako je nekoliko dana prije ove izjave proglasio vanredno stanje zbog korone.

Stručnjaci vjeruju kako bi bile spašene hiljade života da je umjesto tog “umanjivanja opasnosti”, Trump na vrijeme uveo karantin i često apelovao na ljude da drže distancu, nose masku i peru ruke.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)