Šokantne slike prije i poslije kineske plastične hirurgije

4 1

Djevojčica iz Kine koja je u 15. godini izgledala kao starica zbog rijetke bolesti, zahvaljujući plastičnoj hirurgiji je dobila potpuno novo lice, a operaciju koja je koštala 56.000 funti pokrila je bolnica.

Ksiao Feng je pseudonim mlade Kineskinje koju su tokom školovanja djeca maltretirala zbog izgleda. Godinama ona se osjećala nesigurno i inferiorno zbog svoje naborane kože.

Javnost se sa njenim slučajem upoznala tek poslije operacije koja se odigrala prošle godine i trajala je sedam i po sati.

Ksjao Feng pati od progerije, nasljedne bolesti koja uzrokuje prijevremeno starenje, a javlja se kod jednog od osam miliona rođene djece. Njena majka ima istu bolest.

Operaciju je radio tim sastavljen od deset hirurga, tri anesteziologa i pet medicinskih sestara. Uklonjen je višak kože debljine sedam centimetara, a operisani su joj nos, obrve i usta.

Ksiao je koža počela da se opušta kada je imala godinu dana.

Na konferenciji za štampu u bolnici ona je prvi put vidjela svoje novo lice u ogledalu. Rasplakala se dok je grlila roditelje. Prije operacije Ksiao se nije fotografisala i nije imala prijatelje.

– Niko nije htio da se igra sa mnom, samo golubovi su me pratili jer nisu mislili da sam ružna – rekla je djevojčica.

IZVORAvaz
Prethodni članakInspiracija za moderna kupatila za svaki dom
Sljedeći članakNajstarija kulturna institucija u BiH obilježava 133. rođendan