Šokantni rezultati istrage: Pilot namjerno srušio kineski avion, u smrt odveo više od 130 ljudi

Vjeruje se da je nesreća putničkog aviona kompanije China Eastern Airlinesa u kojoj su poginule 132 osobe uzrokovana namjernim činom, tvrde američki dužnosnici, prenosi ABC News. Putnički avion Boeing 737-800 letio je iz Kunminga za Guangzhou 21. marta kada je pao u planinsko područje u Guangxiju u Kini. Poginulo je svih 123 putnika i devet članova posade.

Dužnosnici koji su razgovarali za ABC News ističu da zakrilci aviona nisu zakačeni i stajni trap nije spušten. Vjeruju da bi gotovo okomito spuštanje aviona zahtijevalo namjernu odluku pilota.

Avion je udario u zemlju takvom snagom da je stvorio 20 metara duboku rupu u zemlji, prema kineskim dužnosnicima.

Istražitelji su također analizirali život jednog od pilota i vjeruju da se on možda borio s određenim problemima neposredno prije nesreće, saznaje ABC News.

Američki nacionalni odbor za sigurnost u prometu rekao je da će sve informacije o istrazi doći od njihovih kolega iz Uprave za civilno zrakoplovstvo Kine, ali regulatori i Boeing nisu uočili nikakve mehaničke probleme. Izvori su rekli da kineski istražitelji također nisu uočili nikakve mehaničke probleme.

Copy

Klix

Prethodni članakGlobalna mapa inflacije: Kakva je situacija u BiH kada je u pitanju rast cijena
Sljedeći članakTuzla City ne prijavljuje igrače na stvarne iznose: Na plate izdvaja 40.000 KM mjesečno