ŠOKANTNO! DJEVOJČICA TJERA DJEČAKE DA LIŽU POD AKO ŽELE DA JE UDARAJU PO STRAŽNJICI?! To nije sve, evo šta brine roditelje

djevojcice skola srbija 696x464 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nasilje i besramno ponašanje pojedinih učenika u školama je sve evidentnije.

Tome umnogome doprinose društvene mreže na kojima se sve češće mogu videti snimci brutalnih tuča tinejdžera, divljanja u učionicama i lomljenja klupa i stolica, ali i eksplicitnih fotografija i video-zapisa djevojčica koje svoje seksualne odnose dijele pratiocima.

Kurir je nakon niza tekstova o katastrofalnom ponašanju djece porazgovarao i s roditeljima na beogradskim ulicama u želji da saznamo koliko oni pažnje posvećuju svojim nasljednicima, koliko imaju vremena da pričaju s njima, da li prate šta slušaju od muzike, šta pretražuju na internetu i objavljuju na Tiktoku, Facebooku ili Instagramu. Zanimljivo je da je većina odreagovala burno na naše pitanje rekavši: “Šta vas briga kako ja vaspitavam dijete”, a bilo je i onih koji su rekli da je njihovo dijete za njih savršeno i da ne žele da govore na tu temu. Ipak, bilo je onih koji su podijelili s nama svoja iskustva.

Svi oni su istakli da mnogi roditelji na roditeljskim sastancima djeluju krajnje nezainteresovano za sve ono što razredni stariješina priča, a i da znaju ljude koji zbog obima i težine posla ne mogu da dovoljno pažnje posvete svojoj djeci.

Zora Jokić (49) majka je devetogodišnje djevojčice. Kaže da je dobro upućena u sve što se dešava u školi njene kćerke, ali da verovatno ima još dosta toga što ne zna.

Kurir
  • Djeca su danas prosto nemoguća. Strogo kontrolišem kćerku, što se tiče boravka na internetu. Skoro se desilo da sam pogledala njen telefon i vidjela da joj drugarica šalje neki snimak s Tiktoka kako djevojčica provokativno igra uz neki “hit” i mrda stražnjicom. Sreća pa sam vidjela na vrijeme i obrisala. U razredu se formiraju grupe, dječaci se ne druže s povučenim djevojčicama, već su u krugu onih, nazovi, atraktivnih koje su sa deset godina već u pubertetu. Izbjegavaju i djecu koja ne nose original patike – priča nam ova majka i dodaje:
  • Ima jedna dominantna djevojčica, koja sa deset godina dječake tjera da ližu pod ako žele da je udare po stražnjicijer je ona “glavna faca” u školi. Prosto je nevjerovatno kako se ta djeca oblače i koliko nisu prirodna. Djeca dolaze iz različitih porodica. Svaki roditelj gradi neki sistem vrijednosti koji je potpuno drugačiji od onoga koji gradi drugi roditelj i oni se vjerovatno u tim grupama poistovjećuju. Iako je moje dijete povučeno, vidim da je privlače dominantna djeca i prija joj da bude s njima, imaju veliki uticaj na nju koji ja nemam.
Kurir

Dušica Đorđević (45) kaže da ima sina od 15 godina i vidi da ne može da ga kontroliše kao prije.

  • Dosta je aktivan na društvenim mrežama i stalno ga opominjem zbog toga. Jednom sam slučajno vidjela da je od druga dobio snimak koji kruži u odjeljenju, a na kome se vidi kako neki tinejdžer “pipka” drugaricu, a ona mu to dozvoljava. Jedan od drugova snima i dijeli svim ekipama u školi. To me je šokiralo i zabrinulo.

Moj sin kontroliše sestru

Svetlana Ilić (46) kaže da ima sina od 18 godina i kćerku od devet godina, a da je sada nemoguće kontrolisati sina.

  • Dok je imao 15 godina, trudila sam se da ga kontrolišem. Mlađa kćerka gleda strane Youtubere jer, kako kaže, pored njih uči engleski, ali to su zasad bezazlene stvari. Imam sreću da je sin u programerskom odjeljenju, pa mi i on pomaže jer kontroliše sestru pošto vidi kako pojedine drugarice iz njegovog odjeljenja izgledaju i šta rade.
GODISNJICA
MARKETING