Portal 072info

Šokantno: Nogometaš Novog Grada igrače FK Sarajevo ganjao nožem po terenu

Na prijateljskoj nogometnog utakmici, sinoć u Halilovićima, dogodio se nesvakidašnji incident u kojem je omladinac Fudbalskog kluba Novi Grad, nakon završetka utakmice, s nožem u ruci ganjao vršnjake iz Fudbalskog kluba Sarajevo, saznaje portal Avaz.ba.

– Igrač Novog Grada, inicijala E. T., nakon završetka utakmice iz štucni pored kostobrana izvadio je nož i počeo ganjati igrače Sarajeva po terenu – kaže za Avaz.ba jedan od očevidaca ovog nemilog događaja na prijateljskoj utakmici, koja je odigrana u Trening centru Fudbalskog kluba Sarajevo.

Ovu informaciju potvrdio nam je večeras i dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

– Naša ekipa je imala intervenciju u Halilovićima – potvrdio je za Avaz.ba dežurni operativni MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako saznaje naš portal, veći incident spriječili su zaštitari koji su osiguravali utakmicu. Jedan od njih odmah je alarmirao i policiju, koja je veoma brzo došla na stadion i pronašla nož kojeg je E. T. u međuvremenu bacio kod klupe za rezervne igrače.

Policija je napravila zapisnik, a samo zahvaljujući brzoj reakciji trenera i osiguranja, kasnije i pripadnika policije, spriječen je incident koji je mogao imati velike posljedice.

Na kraju valja napomenuti da je ekipa Sarajeva slavila pobjedu od 2:1, a da sadašnju generaciju nadarenih nogometaša tima s Koševa vodi bivši A reprezentativac Bosne i Hercegovine, Džemal Berberović.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box