2 8
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
Kurbani 2021

Čaba Der osuđeni ubica u pismu koje je poslao Višem sudu u Beogradu otkrio je da je u iznajmljenom stanu u Mađarskoj pokušao da ga likvidira odbjegli pripadnik zemunskog klana, za kojeg se godinama vjerovalo da je mrtav i sahranjen u blizini auto-puta Beograd-Zagreb, piše Kurir.

Inače, Čaba izdržava kaznu doživotnog zatvora u Mađarskoj zbog dva ubistva. On u pismu koje je putem advokata dostavio Višem sudu u Beogradu napisao je, između ostalog, da je u Budimpešti, u iznajmljenom stanu u kojem je živio, pokušao da ga ubije pripadnik zemunskog klana Ninoslav Konstantinović, o čijoj se sudbini ništa ne zna već 18 godina.

U pismu Čaba navodi i da je njegovu likvidaciju organizovao jedan od vođa škaljarskog klana Alan Kožar, koji je pre godinu ubijen na Krfu.

Ono što je poznato o Konstantinoviću je da je pobjegao iz Srbije poslije atentata na premijera Zorana Đinđića, a pojedini pripadnici te kriminalne grupe istražiteljima su ispričali da je on ubijen i zakopan još 2003. u blizini autoputa Beograd-Zagreb.

Neke od lokacija navodno su prekopavane, ali njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

Čaba je u svom pismu bacio novu sumnju da je zloglasni Zemunac i dalje živ jer iako ne navodi kada se napad dogodio, poznato je da je on iz zatvora, u kojem je služio kaznu za ubistvo Branislava Jelačića, izašao tek 2017. i da je samo dvije godine bio na slobodi do novog hapšenja.