Portal 072info

Šokantno: Učenik donio dimnu bombu da isprepada učiteljicu

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Roditelji učenika područnog odjeljenja Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u banjalučkom naselju Česma u strahu su i šoku nakon što je učenik trećeg razreda u školsko dvorište donio dimnu bombu u namjeri da je unese u učionicu i isprepada učiteljicu!

Priča u dvorištu

Incident se dogodio u srijedu, a sve je igrom slučaja otkrila majka dvoje đaka ove škole, koja je o svemu obavijestila školsko osoblje. U pomoć je pozvana i Civilna zaštita, koja je bombu izuzela od mališana. Tokom intervencije, utvrđeno je da je riječ o takozvanoj školskoj bombi, koja ne može da se aktivira s obzirom na to da nema eksplozivno punjenje ni detonarsku kapislu.

Zabrinuti roditelji pričaju da su pojedine majke prije nego što su saznale za bombu čule dječaka kako drugovima u dvorištu govori: “Kad stavim ovo učiteljici na sto, ima da mi da sve petice i do 5. razreda neću morati ništa učiti.”

– U prvi mah, niko na to nije obraćao pažnju sve dok mališan nije prišao mom sinu i pitao ga da li se boji. Nisam primijetila šta drži u ruci, ali sam vidjela da je predmet držao iza leđa. Tek kada se oko njega okupio krug djece, poput živog zida, shvatila sam da nešto krije – ispričala je zabrinuta majka dvoje đaka.

Reakcija majki

Ona kaže da su tada reagirale i druge majke i počele da zapitkuju šta dječak krije, a jedna od njih je viknula: “Je li ono bomba?”

– Nakon toga sam prišla dječaku i rekla mu da mi preda to što je upravo stavio u torbu. Poslušao me je i tek tada sam vidjela da je riječ o bombi. Kada sam ga pitala odakle mu to, on je rekao da mu je na putu do škole dao jedan drug, a onda je briznuo u plač – ispričala je zabrinuta Banjalučanka.

Pojačan nadzor

U OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” navode da će nad učenikom koji je donio bombu među mališane, biti pojačan pedagoški rad.

– Radi se o učeniku koji ima primjereno vladanje, a razlog zašto je donio taj predmet u školu, bit će predmet rada stručnih službi škole – rekla je direktorica Tatjana Vilendečić.

Avaz.ba

Podijelite članak