ŠOKANTNO: Uhvatili otmičare boinga 777?

Podijelite vijest

Avion „boing 777″ kompanije „Malezija erlajns”, koji je sa 239 ljudi i članova posade nestao s lica zemlje nakon što je 8. marta poletio iz Kuala Lumpura u Maleziji ka Pekingu, najvjerovatnije su oteli pripadnici ozloglašene terorističke organizacije Al Kaida.

Privedena i žena

To je objelodanio specijalni inspektor antiterorističke jedinice malezijske policije koji je želio da ostane anoniman, otkrivši, takođe, da je u subotu u Kuala Lumpuru i pokrajini Kedah uhvaćena grupa od 11 ekstremista povezanih s Al Kaidom, ali vjerovatno i s nestankom leta MH370.

Među uhapšenim teroristima je jedna mlada udovica, ali i studenti i preduzetnici čije starosno doba seže od 22 do 55 godina, a na ispitivanje su privedeni na zahtjev britanske špijunske agencije MI6 i američkog federalnog istražnog biroa (FBI). Funkcioner malezijske policije tvrdi da su istražitelji sve uvjereniji u tezu da iza nestanka „boinga 777″ stoji teroristički čin.

Vlasti negiraju

– Mogućnost da su militanti preusmjerili avion je velika, a međunarodni istražitelji su od nas zatražili da im podnesemo detaljan izvještaj o novoj terorističkoj grupi – rekao je inspektor za britanski Dejli mejl.

Uhapšeni ekstremisti priznali su da je njihova grupa planirala ograničene terorističke kampanje na teritoriji Malezije, ali zasad nisu otkrili povezanost s nestankom aviona. Podsjetimo, odranije je poznato da je nekadašnji pripadnik Al Kaide Sadžid Badat, koji se trenutno skriva na tajnoj lokaciji u Britaniji, na nedavnom ročištu u sklopu suđenja zetu Osame bin Ladena svjedočio da je u jednom centru za obuku u Avganistanu dobio naredbu da preda bombu skrivenu u cipeli nekim Malezijcima.

Inače, malezijske vlasti juče su negirale pisanje Dejli mejla da su uhvatile teroriste.

– To nema nikakve veze s avionom – rekao je inspektor policije Tan Sri Kalid Abu Bakar.

KRIJU GDJE SU NAŠA DJECA

Članovi porodica 239 putnika i članova posade koji su nestali s „boingom 777″ 8. marta tvrde da vlasti Malezije, ali i međunarodne službe, od početka znaju šta se dogodilo s avionom, ali da to prikrivaju.

istinito.com