ŠOKIRAT ĆETE SE KADA ČUJETE KOLIKO U PROSJEKU TRAJE VOĐENJE LJUBAVI: Ugledni urolog se oglasio

krevet bracni par 696x464 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nedavne sudije su pokazale da je dužina intimnog odnosa oko sedam minuta, ali američki doktor Harry Fish, ugledni urolog i stručnjak za liječenje seksualnih problema kod muškaraca, tvrdi da je i to pretjerivanje.

U istraživanju za knjigu “Gola istina – Ultimativno seksualno obrazovanje za odrasle” otkrio je da čak 43 posto parova ne vodi ljubav duže od dva minuta.

Kod 27 posto ljudi seks u proseku traje od tri do sedam minuta, za 18 procenata njih užitak je neprekidan od sedam do 15 minuta, dok tek 12 posto parova kaže da im seksualni čin traje od 15 minuta do nekoliko sati.

Neki parovi vode ljubav po sat vremena

Pomenuti stručnjak kao glavne “krivce” za to navodi muškarce, mada se preuranjenom ejakulacijom smatra stanje u kojem se seksualno uzbuđenje ne može kontrolisati duže od jednog minuta. Više od 90 procenata žena ne može da doživi orgazam u roku od dva minuta, pa je u tom slučaju njihovo zadovoljstvo uskraćeno.

  • Postoje velike varijacije između parova, pa neki zaista vode ljubav i do sat vremena, ali je znatno više onih čije su strastvene seanse kratke – rekao je Harry Fish.

Parovi u prosjeku umaju seks dva puta sedmično, a posljedica kratkog trajanja intimnog odnosa sigurno je i manjak želje za tim.

GODISNJICA
MARKETING