Šon Pen poručio s lica mjesta: Ako dozvole Ukrajini da se bori sama, duša Amerike je izgubljena

35 2

Glumac i režiser Šon Pen (Sean Penn) trenutno boravi u Ukrajini gdje snima dokumentarac. Za magazin People progovorio je o ratu koji se tamo odvija.

– To je već brutalna greška oduzetih života i slomljenih srca i ako ne popusti, vjerujem da će Putin napraviti najstrašniju pogrešku za cijelo čovječanstvo – rekao je Pen.

– Predsjednik Zelenskij i ukrajinski narod uzdigli su se kao historijski simboli hrabrosti i principa – dodao je. Kaže da ako dozvole Ukrajini “da se bori sama, duša Amerike je izgubljena”.

Pen je došao u Ukrajinu početkom sedmice. Iz Ureda ukrajinskog predsjednika potvrdili su kako je Pen došao da bi u njihovom glavnom gradu snimio sukob.

– Oskarovac Sean Penn stigao je u Ukrajinu. Došao je kako bi snimio trenutne događaje i svijetu ispričao istinu o invaziji Rusije na našu zemlju. Pen je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu. Naša zemlja mu je zahvalna na iskazanoj hrabrosti i poštenju – stoji u saopštenju.

– Što više takvih ljudi sada u našoj zemlji, istinskih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, to će prije biti moguće zaustaviti izdajnički napad Rusije – dodaju. 

IZVORAvaz
Prethodni članakObjavljeni snimci iz Ukrajine koji prikazuju razornu moć turskih Bayraktar dronova! (VIDEO)
Sljedeći članakIz kupatila pravo na ulicu: Nesvakidašnje izdanje Sanje Kužet