Sony 4K TV je tanji od iPhonea: Pet milimetara debeo ekran

Sony je najavio lansiranje nevjerovatno tankog 4K televizora, debljine svega 5 milimetara (0,2 inča), koji trenutno predstavlja najtanji LCD. I ne samo to – ovaj ekran je tanji od Sonyjevih Xperia Z smartphonea.

Wired je objavio prvi pregled ovog uređaja nazvanog Bravia X90C, nakon njegovog objavljivanja na CES u Las Vegasu. Kao što se i očekuje od 4K modela, test je pokazao izuzetne karakteristike čistoće i jasnoće slike te svježine boja.

Dizajn uređaja je veoma atraktivan, sa tankim crnim okvriom oštrih ivica. Iako se Sony hvali činjenicom da je riječ o potpuno ravnom uređaju, na prvi pogled se može primjetiti da i nije baš tako, s obzirom na to da se na poleđini nalazi modul koji u određenoj mjeri demantuje tu tvrdnju.

sony-4k-tv-je-tanji-od-iphonea_1420544348_0-300x450

Slijedeća novost vezana za X90C i sve ostale Sonyjeve modele koji će biti lansirani ove godine je da će biti bazirani na Android TV platformi. Kompanija se oslanja na ovaj široko prihvaćeni operativni sistem nadajući se da će i to biti mamac za potencijalne kupce koji će se osjećati ugodno koristeći ga.

Još nije poznato kada će se ovaj model naći u prodaji, kao ni po kojoj cijeni. Međutim, treba očekivati astronomsku cifru, obzirom na to da još ne živimo u svijetu gdje se supertanki 4K ekran sa tako sjajnim dizajnom može dobiti jeftino.

bh-index.com