Sony će prodati pet miliona novih konzola za pet meseci

Sony-PS4-OfficialJapanski elektronski gigant Sony očekuje da od plasiranja igračke konzole nove generacije PS4, sredinom novembra tekuće godine, na tržište SAD, proda oko pet miliona primjeraka u roku od pet mjeseci.

Kako prenosi Rojters, američki potrošači novi model konzole (PlayStation 4), moći će da nabave u prodavnicama počevši od 15. novembra, Evropljani od 29. novembra, dok će japanski ljubitelji ovih igračaka morati da sačekaju do 22. februara. U saopštenju japanskog proizvođača navodi se i da je u avgustu broj pristiglih narudžbi već dostigao jedan milion. Zahvaljujući novom modelu ove igračke, Sony očekuje da zadovolji potrebe tržišta na kome su ovi proizvodi inače deficitarni, podsjećajući da je u periodu od komercijalizacije prethodnog modela, PS3, u novembru 2006., pa do kraja marta 2007. godine prodao 3,6 miliona primjeraka.

Plasiranje verzije PS4 vremenski se poklapa s planovima Sony-evog glavnog konkurenta Microsofta, koji će svoj novi model konzole “Xbox One” lansirati nedjelju dana posle pojave prvih novih Sonyjevih konzola na američkom tržištu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE