Portal 072info

Sorensen: BiH nema alternativu, ona je već dio Evrope

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sarajevska Aleja ambasadora dobila je 127. lipu. Specijalni predstavnik EU Peter Sorensen uz pomoć načelnika Opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića zasadio je svoju lipu.
Tom prilikom Sorensen je kazao da mu je drago što je dobio svoje mjesto u ovoj aleji, javila je agencija NAP.
‘’Za BiH je jako važno da ima međunarodne prijatelje koji žele da BiH ima mjesto koje joj pripada. A ja lično je želim vidjeti u EU. Ovdje su ljudi topli, to sam ja osjetio kad sam došao. Osjetio sam koliko sam prihvaćen i dobrodošao ‘’,  kazao je Sorensen.
O posjeti evropskih zvaničnika tokom proteklih nekoliko sedmica, Sorensen je ponovio već ranije spomenute probleme u BiH.
‘’Kao što je već rekao Štefan File, komesar za proširenje EU to su ekonomski, socijalni problemi, IPA fondovi i veća borba protiv korupcije. Baronesa Ketrin Ešton prilikom svoje posjete je rekla nije pitanje spuštanja ljestvice, nego da vam se pomogne da pređete tu ljestvicu. Ono što je sigurno je da BiH ima podršku 28 članica EU i Brisela. Ovo je već Evropa, nema alternative, pa hajde da konačno stignemo tamo ‘’ kazao je Sorensen.
Hadžibajrić je kazao da ne sumnja da će lipa primiti, te se nada da će BiH zajedno sa Sorensenom izaći iz apatije i krenuti prema EU.

Agencije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME