Portal 072info

Spahić: Gospodo, ovo nije vaša privatna imovina nego državna reprezentacija BiH i prestanite se igrati s njom

spahicz
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Smiješno je i tužno da se na ovaj način trguje u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, da se lični interesi stavljaju ispred države i naroda. Tjeranje inata ne smije biti ispred državnog nogometnog interesa, želje navijača, ogromne većine naših bivših i sadašnjih igrača, trenera, odnosno struke, rekao je ekskluzivno za Anadolu Agency (AA) Emir Spahić, nekadašnji kapiten nacionalnog tima Bosne i Hercegovine i član Stručne komisije Nogometnog saveza BiH (NS BiH) za izbor nasljednika Dušana Bajevića na klupi Zmajeva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

– Žao mi je da se moj izvještaj, nakon obavljenih razgovora sa kandidatima za novog selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, gurnuo pod tepih, to jeste što su ga neki zgazili nogama. Kada pogledam iz ovog ugla nije im ni trebao. Od početka pojedini imali su spremnog kandidata i guraju ga. Miske (Zvjezdan Misimović, op.a.) i ja znali smo u kakav posao se upuštamo (sa Spahićem činio Stručnu komisiju za izbor selektora, op.a). Nažalost, ispostavilo se da smo bili paravan za ono što su neki zamislili, istakao je Spahić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

I pored toga što su se našli na “suprotnim stranama” u izbornoj trci za selektora BiH (Misimović u zvaničnom izvještaju podržao Bugarina Ivylo Peteva, a Spahić još jednog bivšeg bh. kapitena Sergeja Barbareza), nekada nezamjenjivi komandant odbrane kaže da ostaje u dobrim odnosnima sa saigračem iz zlatne generacije koja je izborila nastup na Mundijalu 2014. godine u Brazilu.

Nakon što je izbor selektora prolongiran i na jučerašnjoj sjednici IO NSBiH, Spahić kao realno rješenje vidi “možda i treće ime”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

O optužbama Zeljkovića, budućeg predsjednika NSBiH i njegovih istomišljenika u IO NSBiH iz entiteta Republika Srpska na račun aktuelnog predsjednika Saveza Elvedina Begića “da opstruira izbor selektora”, tj. “da je nagovorio Bošnjake u IO da ne glasaju za Peteva, Spahić je rekao:

– Ne mogu potvrditi i nemam saznanje da je iko ikome govorio kako da glasa u Izvršnom odboru NSBiH. Međutim, ne vidim razlog ljutnje, Begić je aktuelni predsjednik i ima pravo okupljati sve ljude iz Izvršnog odbora i sa njima raspravljati o svemu što se tiče NSBiH. Barem mislim da to ima pravo, a ako griješim neka me isprave.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Smatra da je Begić pogrešno procijenio i lidersku ulogu oko izbora budućeg selektora BiH prepustio Zeljkoviću.

– Koliko znam od početka mu je prepustio, na zahtjev Vice Zeljkovića, da vodi proces oko izbora selektora. To je očito greška. Taj posao trebao je voditi neko iskusan kao Begić, uzeti u ruke i završiti ga. Uz dužno poštovanje, to ne može uraditi neiskusni Vico Zeljković, mišljenja je Spahić.

Rekao je i ”nemam potrebu ni namjeru nikoga braniti niti se kome dodvoravati, ali ću svakako kazati ono što mislim da je ispravno”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Poručujem im – gospodo, ovo nije vaša privatna imovina nego državna reprezentacija Bosne i Hercegovine i prestanite se igrati njome, bez “dlake na jeziku” bio je Spahić.

O izboru selektora fudbalske “A” reprezentacije BiH razgovarat će se na narednoj sjednici IO NS BiH koja bi, po svemu sudeći, trebala biti zakazana za iduću sedmicu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Emir Spahić: Nogomet je danas izgubio dio magije

Portal 072info

Bivši kapiten Zmajeva: Emir Spahić u luksuznu vilu uselit će početkom naredne godine

Portal 072info

Emir Spahić objavio važnu poruku: Hvala Allahu što me je sačuvao…

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME