Portal 072info

Spajanje Sarajeva i Beograda: Kuda će ići brza cesta?

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić potvrdio je danas da su razmatrane dvije trase brze ceste Sarajevo-Beograd, od kojih bi jedna išla preko Tuzle i Bijeljine, a druga preko Pala i Višegrada.

On je na taj način odgovorio na pitanje poslanika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Hazima Rančića koji je na današnjoj sjednici zatražio odgovor na pitanje o izgradnji trase Sarajevo-Beograd, odnosno kojom rutom će ona ići i dokle se došlo u tom smislu.

Zamjenik ministra Dalipagić podsjetio je da postoji interes Turske za finansiranje izgradnje ceste, ali uz uvjet da se odredi njena trasa, a na sastanku predstavnika državnog i entitetskih resornih ministarstava zaključeno je da se u utvrđivanje trase uključe i entitetski premijeri.

Formirana je i radna grupa koja bi trebala zakazati zajednički sastanak entitetskih premijera i resornih entitetskih ministarstava te Ministarstva komunikacija i prometa BiH kada bi trebala biti donesena zajednička odluka o trasi brze ceste, a Dalipagić je najavio da bi prvi sastanak te radne grupe trebao biti upriličen naredne sedmice.

Hayat.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box