Portal 072info

Španija u protekla 24 sata nije zabilježila niti jedan smrtni slučaj od COVID-19

U protekla 24 sata u Španiji nije zabilježen niti jedan smrtni slučaj izazvan zarazom koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo zdravstva Španije saopćilo je da je od početka pandemije COVID-19 u toj zemlji umrlo ukupno 27.127 oboljelih osoba, a da u protekla 24 sata nije umrla niti jedna zaražena osoba.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Špansko resorno ministarstvo saopćilo je da je u protekloj sedmici od posljedica zaraze koronavorusom u toj zemlji umrlo 35 osoba.

U saopćenju se navodi da u osam od ukupno 17 autonomnih španskih regija u protekloj sedmici nije bilo smrtnih slučajeva od COVID-19.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iz ministarstva su najavili da će i u narednim danima nastaviti reviziju ranijih izvještaja i da bi moglo doći do promjene u brojkama zaraženih i umrlih tokom pandemije.

U protekla 24 sata u Španiji je otkriven 71 novi slučaj zaraze koronavirusom, čime je ukupni broj zaraženih u toj zemlji povećan na 239.638.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vanredno stanje u Španiji na snazi je od 14. marta, a u proteklim danima ta zemlja bilježi sve bolje epidemiološke pokazatelje.

Na vrhuncu pandemije u Španiji je 2. aprila u jednom danu od posljedica zaraze umrlo 950 oboljelih osoba, a istog dana registrirano je više od 8.000 zaraženih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vanredno stanje u Španiji trajat će do 7. juna, a tamošnja vlada će od parlamenta uskoro zatražiti da se ta mjera produži do 21. juna.

Podijelite članak
  • 29
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Virus korona bi mogao da “proguta” 400 miliona radnih mjesta

072info

Njemačka vojska obučava pse za otkrivanje koronavirusa

072info

Epidemiološke mjere u FBiH se najmanje poštuju u trgovinama, kafićima i tržnim centrima

072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME