Španski klub jedini među velikanima povećao prihode tokom pandemije koronavirusa

Screenshot 3 1477 5

Španski nogometni prvoligaš Sevilla objavila je da je u sezoni 2019/20. zabilježila rast prihoda od 6,3 posto, čime je praktično jedini veći klub u Evropi kojem je to uspjelo u vrijeme pandemije koronavirusa. Analiza se temeljila na kompilaciji podataka o prihodima za sezonske ulaznice i pojedinačne ulaznice za utakmice, prihodu od TV prava i brojkama na osnovu komercijalnih i marketinških aspekata.

Andaluzijski klub povećao je zaradu sa 137.903 miliona prije pojave Covid-19 na 146.577 miliona eura, ponosno ističući rezviroski izvještaj na svojoj web stranici u kojem se navodi da su “jedini među velikim evropskim klubovima, uključujući sve prvake najjačih liga u Evropi, koji su uspjeli povećati prihode tokom pandemije koronavirusa”.

U tom smislu, revizorska kuća KPMG Football Benchmark ocjenjuje aktivnost Seville kao “izvanrednu” uzimajući u obzir trenutak kroz koji svijet prolazi.

Sevilla trenutno zauzima šesto mjesto u španskoj La Ligi sa 30 bodova nakon 17 odigranih utakmica.

Klix

Prethodni članakPreko privatnih računa državljana BiH se finansiraju migranti: Dobijaju novac iz inostranstva i dijele ga migrantima
Sljedeći članakDječaka napao vuk, a onda se desilo čudo