Spasioci i dalje tragaju za nestalim Mezetovićem iz Zenice

U toku jučerašnjeg dana vršena je potraga za nestalim Tarikom Mezetovićem, na lokalitetu Banlozi-Nemila. Potragu je vršila Služba za spašavanje na vodi i pod vodom Kantonalne uprave civilne zaštite, sa dva čamca i dva tima.

Podsjetimo, Operativnom centru civline zaštite Zeničko-dobojskog kantona putem broja 121 obratila se Nejra Mezetović i prijavila nestanak muža Tarika Mezetovića, sa sumnjom da je pao u rijeku Bosnu, kod ušća rijeke Babine u rijeku Bosnu.

Tarik Mezetović je nestao u noći s petka na subotu, 30./31. januara ove godine. Na sebi je imao tamnoplavu jaknu s kapuljačom, crne teksas farmerke i bijele patike. Moguće je da je nosio i crvenu majicu ispod jakne, što njegova supruga nije mogla potvrditi sa sigurnošću.

Supruga je posumnjala na Mezetovićev pad u rijeku Bosnu, jer su vrata od njegovog vozila bila otvorena na stranu do rijeke.

U vozilu su pronađena dokumenta, ali ključeva od vozila nema. Nestanak je prijavljen i PU Zenica, čiji su pripadnici pretažili rijeku Bosnu čamcem do brane u naselju Kanal, u Zenici.

Fena