Portal 072info

“Spavala sam s bivšim nakon raskida – još pune 2 godine!”

couple have a sex on bed
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Možda sam potrošila vrijeme na odnos koji nije vodio nikuda, ali definitivno sam naučila neke stvari – ono što želim, koliko mogu voljeti, te kako prepoznati vezu bez budućnosti.

 

U moderno doba ljubavni su odnosi izgubili svoje tradicionalne “kalupe” pa je sve više prijateljstva s povlasticama i zbunjujućih odnosa, ali ne treba suditi nečijoj priči prije nego se pokuša shvatiti, a upravo o tome piše Lindsay Tigar, kolumnistica Thought Cataloga.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Moj bivši i ja prekinuli smo na jedan od onih super dramatičnih načina iz fatalnih ljubavnih filmova. Kratki sažetak – nije mi mogao pružiti ono što mi je emocionalno trebalo, a iako sam ga vjerojatno voljela više nego sve svoje bivše dečke zajedno, znala sam da bi me pristajanje na takvu polovičnu vezu s njim kroz vrijeme uništilo.

Tako sam, nakon što sam mu vratila ključeve njegovog stana dok je u kafiću pjevala tužna ljubavna balada, izašla na pljusak, zaustavila taksi i isplakala svoju dušu. Sedmicu dana nakon toga, šaptao mi je u uho kako me voli dok sam ja doživljavala drugi orgazam.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pretpostavljala sam kako je naš post-prekidni seks bio potreban i meni i njemu kako bismo zapečatili kraj našeg odnosa koji je postao tako negativan da naprosto nije mogao potrajati, ali – prevarila sam se. Tokom naredne dvije godine, nastavila sam se povremeno seksati s njim s povremenim prekidima.

U mom stanu. U njegovom stanu. U kući njegovih roditelja. Na stubištu moje zgrade. U njegovom autu. Nakon jednog posebno lošeg sastanka s nekim frajerom. Na Valentinovo. Na prvi dan Nove godine. Pod tušem, na moj rođendan, te nakon što sam spavala s nekim drugim, na njegov rođendan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Više smo se seksali u te dvije godine dok nismo bili službeno zajedno, nego što smo to činili u vezi. Možda zvuči glupo, ali ne žalim zbog ijednog od tih “susreta”. U te dvije godine naučila sam nevjerojatno puno stvari o ljubavi, seksu, sebi, odnosima, i ono što je najvažnije – kako nekog napokon pustiti od sebe.

1. Bolje s njim, nego s njih puno više
Moj bivši i ja nikad nismo imali problema u spavaćoj sobi. Ako išta, to je bilo jedino mjesto na kojem smo dobro funkcionisali. Lako smo se mogli prebaciti iz nježnosti i intimnosti na prljavu strast. Seksom s njim nakon lošeg sastanka, dok sam očajnički željela položiti glavu na rame muškarca koji mi pruža utjehu – zvala sam njega, a ne nekog nepoznatog tipa kojeg bi pokupila s ceste, a vjerojatno bi se osjećala još gore i pesimističnije. Iako sam imala dvije kratke veze nakon našeg raskida, uglavnom sam spavala samo s njim.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

2. S njim sam samoj sebi potvrdila što zapravo želim
Nakon što bi se moj bivši i ja poseksali, pokušali bismo se neobvezno družiti, ali to bi uvijek završilo prepucavanjem oko jedne te iste stvari oko koje smo se uvijek svađali. Moj je odnos s njim potvrdio ono što sam uvijek sumnjala i zbog čega smo prekinuli: Ja trebam dobar seksualni život i dobru komunikaciju s nekim ko će biti moj budući muž. Iako smo mi doktorirali na ovom prvom, kod ovih drugih – također važnih i svakodnevnih stvari, tema i stajališta? Nismo mogli prevazići prve poteškoće u razgovoru da bi se uopće toga dotaknuli. Naprosto se nismo mogli razumjeti.

3. Zbog njega još više cijenim svoje prijatelje
Nakon što bi samo nestala usred večeri ili se ne bi javljala na telefon u nedjelju popodne, moji su prijatelji mogli pretpostaviti s čime, odnosno s kime se bavim. Iako su na to po neki put preokretali očima, bili su kraj mene. Svaki put dok bi plakala ili izbacivala svoje frustracije, mirno i strpljivo bi mi govorili da zaslužujem bolje te me ohrabrivali da prekinem to. Nebitno koliko bi se puta vratila njemu, moje bliske prijateljice me nisu napustile. Otkako je to završilo, i neke od njih su same to prošle te koliko god sam im željela reći da puste tog muškaerca i nastave dalje, naučila sam da biti prijatelj ponekad znači samo biti tu, pa i šutiiti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

4. Zbog njega sam bolje birala
Iako je moj bivši imao dobre namjere, imao je/ima puno stvari oko kojih još mora odrasti. Bio je ludo sebičan i naš je odnos uvijek zavisio o uslovima koje je on postavio. Uvijek je imao ruku na kvaki, spreman otići čim bi ja bila “preteška”, nikad nisam imala osjećaj da zaista držim i imam njegovo srce. Zbog njega sam podigla svoje kriterije u tome što tražim od muškarca i na što više neću pristati. Više mi nije dovoljna samo požuda i osjećaj ljubavi, želim cijeli paket.

5. Dokazao mi je koliko ljubavi imam za dati
Jednom je prespavao kod mene te mi ušao u kupaonicu dok sam se tuširala, odmaknula sam zastor i nonšalantno ga pitala – što sam te ja naučila? što si naučio od mene?. Spontano mi je odgovorio – naučila si me kako voljeti. Vodim se time da od svakog ili zbog svakog čovjeka u svom životu trebamo nešto naučiti. Što je on mene naučio? Da ne tratim svoju ljubav na nekog ko mi ne može pružiti ono što trebam i zaslužujem. A ta je ljubav puno više od dobrog seksa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

6. Zbog njega sam blaža prema sebi
Moram biti iskrena prema sebi – spavanje s bivšim nije baš najbolja ideja. Znala sam da pristajem na premalo i dopustila sam da mi navika te utjeha upravlja ljubavnim životom. U tom trenutku, činilo mi se kako mi upravo to i treba. Znala sam da mi je to loša odluka, ali dopuštanje sebi da griješim naučilo me kako biti blaži sam prema sebi i ne zahtijevati od sebe nešto drastično – jer to nije baš uvijek najbolja ideja.

7. Pokazao mi je kako prepoznati da je veza stvarno gotova
Posljednji put dok smo spavali zajedno naručili smo hranu i otvorili moje omiljeno vino. Gledali smo TV s jednim okom promatrajući usne ovog drugog i jedna je stvar vodila drugoj. Seksali smo se u boravku, kuhinji i spavaćoj sobi, pa tuširali zajedno. Iako smo spavali u istom krevetu, ja uopće nisam zaspala. Ništa se nije tehnički promijenilo, ali ipak se sve promijenilo. To sam mogla osjetiti. Sljedećeg jutra, dok smo pili kafu i gledali vijesti shvatila sam da je iskreno, potpuno i konačno gotovo. Glad između nas je ostala, zajedno sa strasti, ali naprosto smo željeli druge stvari. Uglavnom, željeli smo bolju ljubav za sebe, onu koja nam svakom odgovara. I samo tako, više se nismo čuli, niti ikad više spavali zajedno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako je taj završetak bio puno manje dramatičan nego naš prethodni, ovo je bio onaj pravi završetak. Bio je to trenutak u kojem smo oboje pustili jedno drugo bez da smo išta rekli. Zato jer nismo morali, sve smo si već rekli. Jednostavno smo znali. Iako nemam više želje za tim da dijelim krevet s njim, ne osjećam neprijateljstvo ili ljutnju prema njemu. On je nastavio dalje, a i ja sam, prenosi 24sata.hr.

Samo nam je trebalo nešto duže za to.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ne bih savjetovala drugima da spavaju s bivšima toliko dugo koliko sam ja, ali nije u redu ni osuđivati sebe ako se povremeno poklekne pred izazovom. Ako sebi to dopustite, time što činite nešto pogrešno, to vas može naučiti dosta stvari i pomoći vam da zacijelite na pravi način. I znajte ovo – što god ili ko god je sljedeći, bit ćete definitivno jači i pametniji. Zato što je ponekad potrebno pogriješiti opet i iznova da bi se naučilo cijeniti nešto što doista vrijedi.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)