AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Lamar Odom jedan je od onih košarkaša o čijem bi se životu moglo snimiti nekoliko filmova, jer iza sebe ima dva naslova prvaka, 14 godina sjajne karijere, ali i veliki broj velikih skandala. No čini se da se konačno smirio, barem prema objavama na društvenim mrežama, a za to je zaslužna jedna bivša košarkašica.

– Iskreno sam zahvalna na vremenu koje smo proveli zajedno i veselim se budućnosti. Naučio je biti sa mnom intiman, a bez potrebe za seksom, napisala je Sabrina Parr na Instagramu i obilježila tako godinu veze s bivšom zvijezdom Lejkersa.

Rođen je u njujorškom Kvinsu, tata mu je bio narkoman na heroinu, majka mu je umrla kad je imao 12 godina, a i on sam je tokom karijere imao velikih problema s drogom.

– Kad bih morao izračunati koliko sam potrošio na drogu, mislim da bi to bilo negdje oko 100 miliona dolara, šokirao je izjavom.

Procjenjuje se da je tokom karijere zaradio oko 113 miliona dolara. Dakle, nije previše ostalo. Ako i je išta, s obzirom na to da čak 60 posto  bivših NBA igrača bankrotira. 

U svojoj autobiografiji otkrio je da je 2015. godine bio na rubu smrti kad su ga pronašli u jednom bordelu drogiranog bez svijesti. Bio je nekoliko dana u komi, ali je preživio.

– Naslijedio sam to od oca, on je bio ovisnik. Stvari su se pogoršale kad mi je umro šestomjesečni sin, tražio je opravdanje.

Kokain je probao u drugim okolnostima. 

– Pa to se dogodilo kad sam imao grupni seks s nekoliko žena. Nakon toga svi moji demoni bili su pušteni s lanca. Postao sam profesionalac u skrivanju svoje ovisnosti iza leđa bivše supruge. Znate, ne želite da vam supruga zna da šmrčete kokain i da spavate s drugim ženama, otkrio je Odom.

Sam se hvalio da je spavao s više od 2.000 žena, čini se da materijala za holivudsku priču ovdje nikako ne nedostaje, pišu SN.

https://www.instagram.com/p/CBeiNivj6_q/?utm_source=ig_embed