Spavao u Tesli na autopilotu pri 130 km/h: Policajac ga budio sirenom tri kilometra

tesla
Podijelite vijest

Zloupotreba Teslinog autonomnog sistema Autopilot postala je učestala tema medija. Nedavno je svijet obišla vijest o “genijalcu” koji je svoju Teslu “vozio” sa zadnjeg sjedala, a ovo je još jedan slučaj gdje je policija morala intervenisati.

Naime, zamjenik okruga Kenosha (SAD) David Gomez u nedjelju je primio poziv o Modelu 3 koji vozi autoputem s vozačem koji spava. Nakon što je pronašao Teslu koja se kreće 130 km/h, nastavio ju je slijediti.

Više od tri kilometra bilo je potrebno da Gomez probudi vozača, a navodi i kako je ‘cijelo vrijeme mijenjao ton sirene’. Tek nakon što je drugi put došao do Tesle, vozač se probudio i pristao uz rub ceste.

38-godišnji vozač je službeniku rekao kako je išao na posao u FedEx, dodavši kako ‘nije spavao, te da Autopilot zahtijeva od vozača da povremeno stavi ruke na upravljač’. Zamjenik Gomez navodi kako ovo nije prvi put da se ovako nešto dogodilo. Tesla s ovom registarskom oznakom već je dva puta zaustavljena iz istog razloga.

Međutim, iako vozač nije vozio prebrzo, dobio je kaznu od 187 dolara zbog nepažnje prilikom vožnje. Uz to, Model 3 je odvučen jer Gomez nije smatrao kako je 38-godišnjak sposoban za daljnju vožnju. Možda ste mu trebali dati još jednu šansu.


Podijelite vijest