Portal 072info

Spektakl na Kamberovića polju

Zenica će sutra biti centar sportskih zbivanja u regionu. Na stadionu Kamberovića polje će se održati 10. međunarodni atletski miting „Zenica 2019“. 

Nagradni fond

Na danas održanoj konferenciji za medije direktor mitinga Aziz Kevelj rekao je da su objekti i tereni spremni.

– Ostalo je samo ušminkavanje. Očekuje nas najkvalitetniji sportski događaj ove godine u BiH na kojem će učestvovati 152 atletičara i atletičarke iz 25 država. Mnogi su osvajači medalja s olimpijada, svjetskih i evropskih prvenstava, a siguran sam da će neki od njih u Zenici popraviti svoje najbolje rezultate – rekao je Kevelj.

Menadžer mitinga Elvir Krehmić je rekao da takmičenja počinju od 15:30 sati (kladivo za žene) te da će posljednja disciplina biti 800 metara za muškarce (18:30).

Predsjednik Organizacionog odbora Suad Kaknjo je istakao kako ovogodišnji nagradni fond iznosi 9.500 eura.

– Prva tri u svakoj od 15 disciplina će dobiti po 150, 100 i 50 eura. Deset najboljih po mađarskim tablicama će, također, biti nagrađeni. Pobjednik mitinga će dobiti 1.000 eura, a desetoplasirani 100 – rekao je Kaknjo.

Revijalni dio

Osim oficijelnog takmičarskog dijela mitinga, organizatori su najavili i revijalni dio u kojem će učestvovati zenički predškolarci, školarci, kao i osobe s invaliditetom. Ulaz za gledaoce će biti slobodan.

Pezer želi ispuniti normu za Olimpijadu 

Rekorder naše države u disciplini kugle Mesud Pezer rekao je da ne želi ništa obećavati.

– Pokazat ću na bacalištu koliko vrijedim. Nadam se da će to biti dalje od 21.10 m i da ću pred svojom publikom ispuniti normu za narednu Olimpijadu – rekao je Pezer. 

AVAZ

Podijelite članak
  • 74
    Shares

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box