SPEKTAKULARNI KONCERT DUHOVNE MUZIKE: ‘U susret ramazanu’ u zeničkoj Areni

Foto: Ilustracija

Zenica će nakon šest godina, kada je posljednji put održana manifestacija ‘Moj ummete’, ponovo biti domaćin predramazanske manifestacije ‘U susret ramazanu’, a koja će okupiti najistaknutije interpretatore ilhaija i kasida, kao i najpoznatije horove iz Bosne i Hercegovine.

Napokon će zenička Arena biti domaćin manifestaciji koju nemamo priliku tako često slušati i gledati u Zenici, a kojom će se na simboličan način dočekati predstojeći mubarek mjesec ramazan.

Pored eminentnih interpretatora duhovne muzike, najpoznatijih muških i ženskih horova, vrhunskog orkesta, cjelokupan koncertni program biće pod vodstvom poznatog muzičkog rukovodioca g. Ibrahima Alibegovića.

Uvjereni smo kako će ovaj vrhunski događaj i predramazanska manifestacija 13. juna u Gradskoj areni Zenica okupiti veliki broj poštiovaoca duhovne muzike, a koja će na sebi svojstven način biti jedinstvena uvertira za nastupajući mjesec posta.

Organizatori još uvijek ne žele iznositi imena učesnika i horova, ali obećavaju kako će svi posjetioci biti oduševljeni najpoznatijim imenima iz svijeta duhovne muzike.

Pridružite se Facebook događaju klikom OVDJE i pratite sve aktuelnosti povodom nastupajućeg događaja.

Prethodni članakLJUBAV NA INTERNETU: Zaljubili se preko interneta, a onda su saznali nešto nevjerovatno
Sljedeći članakMostarka koju preko Instagrama prati više od pola miliona osoba