Portal 072info

SPKD ‘Prosvjeta’ Zenica predstavio dvije knjige

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srpsko prosvjetno kulturno društvo “Prosvjeta” Zenica organiziralo je, u okviru manifestacije “Svetosavski dani” predstavljanje knjiga iz vlastite izdavačke produkcije.

Predstavljena su djela “Male pjesme u prozi” autora Adnadina Jašarevića i zbirka aforizama “Leksikon besmisla” autora Kemala Mahmutefendića.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nova zbirka Adnadina Jašarevića je njegova sedma knjiga poezije i predstavlja rijetkost na bh. književnoj sceni s obzirom na to da se autori rijetko odlučuju na poetski izričaj kao što su “Male pjesme u prozi”.

– Ritmika klasične poezije ne odgovara mom temperamentu za razliku od poetsko proznog iskaza, a ovo štivo traži čitaoca upoznatog u književnost, istoriju, religiju i filozofiju. Zbirka nije velika, ali sam na njenom oblikovanju radio dugo vremena – kazao je Jašarević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Književnik Kemal Mahmutefendić iznenadio je svoje poštovatelje i predstavio se zbirkom od oko dvije hiljade aforizama pod naslovim “Leksikon besmisla”. Kao sjajan posmatrač društvenih odnosa i bh. svakodnevnice, on je pozadine naših namjera, dubine izgovorenih riječi i nedovoljnu težinu govora smjestio u jezičku formu aforizama koji svojom kratkom formom i odmjerenim riječima kazuju svakodnevicu “Leksikona besmisla”.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)