SPLIT GRADI MEGALUKU: Projekat je ‘težak’ 200 miliona kuna

UntitledTokom cijele godine, a ne samo u sezoni, ovaj grad na jadranskoj obali bilježi fantastične turističke rezultate. Svaki mjesec se obaraju ranije napravljeni visoki rezultati u posjeti. Split je i dalje u znaku stranih gostiju, a pretpostavlja se da će tako ostati još dugo u ovoj, 2013. godini.

Splitske luke također odlično posluju, kako zračna tako i trajektna. Međutim, naučeni su da svake godine svoje goste dočekuju s nečim novim. Ovoga puta Split ulaže veliki novac na izgradnju ‘MEGALUKE’. 

Iako je luka u Splitu izrazito velika, ipak nije toliko velika da može primiti i one najveće kruzere. To je upravo potstaknulo grad Split da krene sa izgradnjom već pomenute MEGALUKE koja će moći primiti sve posjetitelje, a za sljedeću sezonu im je najavljen dolazak već preko 260 kruzera.

‘Nove kruzere i ljudima koji dolaze tim brodovima sigurno moramo ponuditi brojne nove turističke proizvode pa će turistička zajednica i grad Split zaista uložiti brojne napore da osmislimo te nove proizvode kako bi ti gosti bili što zadovoljniji’, kaže Alijana Vukšić iz turističke zajednice grada Splita.

Gradnja ovog projekta teškog 200 miliona kuna počinje iduće godine, a kompletan projekat će biti finansiran kreditom Europske banke za obnovu i razvoj koji će vračati grad Split i lučka uprava.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE